Mondo News

Marea Britanie. Cine sunt românii care au câștigat milioane de lire sterline din falsificarea de bilete de tren

Joi, 20 Februarie 2020 16:25
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Cine sunt românii care au câștigat milioane de lire sterline din falsificarea de bilete de tren

Trei români și un alt cetățean străin care au câștigat milioane de lire sterline din faslificarea și comercializarea de tichete de tren în Marea Britanie au fost condamnați la 24 de ani de închisoare. Potrivit Evening Standard, cei patru membri ai grupării și-au cumpărat mașini de sute de mii de lire sterline, iar românii își ridicaseră adevărate palate în țara natală cu banii proveniți din fraude.

Capul rețelei era Ștefan Covrig, 35 de ani, care a fost reținut de poliție, în România, relatează The Telegraph. Ceilalți doi români arestați sunt Sorin Covrig, 23 de ani, fratele lui Ștefan, și Ciprian Buda, 42 de ani, iar cel de-al patrulea membru al rețelei este Manuel Da Costa Silva. Sorin Covrig și Ciprian Buda se ocupau efectiv de falsificarea biletelor, în timp ce Ștefan Covrig și Manuel Da Costa Silva preluaseră partea de distribuire și comercializare a tichetelor de tren false.

Ștefan Covrig și Da Costa au fost condamnați la câte șapte ani și jumătate de închisoare, iar Sorin Covrig și Ciprian Buda, la patru ani și jumătate de închisoare. Alte nouă persoane care aveau roluri mai mici în cadrul grupării au fost arestate. Autoritățile au pus sechestru pe o casă în valoare de 300.000 de lire sterline pe care Ștefan Covrig a cumpărat-o în România, dar și pe mai multe mașini de lux.

Polițiștii au descoperit în locuințele din Londra ale celor trei români cititoare de carduri, computere și imprimante cu care au tipărit bilete la scară industrială. Rețeaua a contrafăcut, în general, abonamente săptămânale pentru călătorii cu trenul din capitala britanică. Activitatea lor a prejudiciat companiile feroviare londoneze cu aproximativ 8 milioane de lire între anii 2016 și 2019.

Poliția a găsit într-o casă din Brentford aproape 60.000 de tichete goale, care, dacă ar fi fost încărcate, ar fi putut costa până la 20 de milioane de lire sterline, având în vedere că un abonament pe o săptămână pentru zonele 1-6 din Londra costă 66 de lire sterline, potrivit Evening Standard.

Sursa foto: the telegraph


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video