Mondo News

Instagram a crezut că poate bate YouTube, dar a fost un eșec!

Sambata, 25 Ianuarie 2020 12:53
Scris de: Vlad Economu
Instagram a crezut că poate bate YouTube, dar a fost un eșec!

Prin intermediul IGTV, Instagram a încercat să creeze o alternativă la YouTube, o nouă casă pentru creatorii de conținut. Acum, a renunțat la planul măreț.

Facebook deține Instagram, WhatsApp și Messenger. Dincolo de aceste rețele sociale însă, compania americană a făcut un efort financiar teribil pentru a atrage utilizatorii și creatorii de conținut de pe YouTube. Chiar dacă a reușit să bage în pământ eforturile Google în materie de rețele sociale, se pare însă că YouTube este mai greu de dărâmat.

Au trecut deja câțiva ani de când oficialii Instagram au introdus în Instagram o secțiune dedicată IGTV, abrevierea de la Instagram Television. Există și o aplicație dedicată cu același nume pe care probabil că nu ai instalat-o vreodată și de care nu ai auzit până acum, dacă nu ești creator de conținut.

Instagram versus YouTube, o tentativă eșuată de dominație mondială

În teorie, IGTV trebuia să fie rețeaua socială perfectă construită în jurul conținutului video generat de utilizatori. În practică, un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru TechCrunch faptul că Instagram elimină icoana IGTV din interfața principală a Instagram.

Butonul pe care îl atingeai din greșeală atunci când încercai să trimiți un mesaj va dispărea. Acela era menit să faciliteze tranziția din conținutul static pe care îl vezi de obicei pe Instagram la conținutul dinamic, video specific IGTV și, într-o mare măsură, YouTube. Concluzia celor de la Facebook a fost însă că ”foarte puțini” oameni foloseau acel buton.

Majoritatea utilizatorilor dau peste clipuri de pe IGTV din greșeală, în fluxul normal de știri. Eventual, mai găsesc niște clipuri în secțiunea Explore din aplicație. Nu vor dispărea de acolo, dar dacă le vrei ”la grămadă”, ca pe YouTube, vei fi nevoit să-ți instalezi aplicația IGTV, un gest foarte improbabil.

În final, spun însă că cei de la Facebook s-au dat bătuți pe acest subiect din cauza faptului că eliminarea acelui buton este doar ultima dintr-un set stufos de compromisuri. Inițial, s-a renunțat la fixația de a permite doar clipuri verticale pe IGTV. Ulterior, s-a renunțat și la ideea de a posta clipuri doar prin aplicația dedicată IGTV. Le poți posta liniștit și prin aplicația nativă de Instagram. Eliminarea butonului care facilita accesul la acea opțiune ilustrează faptul că YouTube a înfrânt concurența.

Sursa text și foto: playtech.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anm, avertisment, zapada, disparitie, caldura sufocanta, veri calduroase, schimbari climatice Meteorologii ANM au făcut un anunț alarmant! Zăpada dispare din România iar verile vor fi sufocante


elena basescu, miami bici, trening gucci, foto, avanpremiera Elena Băsescu a apărut la avanpremiera Miami Bici îmbrăcată într-un trening de 3000 de euro! Foto în articol


amazing stories, trailer, serial tv, video, apple tv+, steven spielberg Amazing Stories, primul trailer! Serialul lui Spielberg te motivează să te abonezi la Apple TV+! Video


mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută