Mondo News

Hyundai dă lovitura cu noul model electric! Concurența nu mai are nicio șansă

Sambata, 01 Februarie 2020 21:11
Scris de: Vlad Economu
Hyundai dă lovitura cu noul model electric! Concurența nu mai are nicio șansă

Coreenii vor să cucerească Europa în 2020. Pariul celor de la Hyundai este cel mai nou model electric al gigantului. Concurența nu mai are nicio șansă.

Cei de la Hyundai vor să dea lovitura cu cel mai nou model electric al lor. 2020 se anunță anul coreenilor pe Bătrânul Continent. Aceștia au triplat deja capacitatea de producție a lui Kona Electric odată cu introducerea în fabricație a modelului electric și la fabrica din Cehia.

Tot proiectul va demara în martie, la uzina din Nosovice, situată la 380 km est de Praga. Producătorul coreean va continua să importe Kona Electric în Europa de la uzina sa din Ulsan (Coreea), unde va fi suplimentată capacitatea de producție. Mișcarea va tripla capacitatea de producție a lui Kona Electric pentru continentul european și va scurta timpii de așteptare pentru clienții europeni.

„De la intrarea în fabricație, în 2018, cerea pentru Kona Electric a întrecut așteptările. Creșterea capacității de producție ne va permite să ținem pasul cu cererea în creștere”, spun cei de la Hyundai. Potrivit porducătorului coreean, în 2020 va livra în Europa peste 80.000 de mașini cu emisii zero, inclusiv Kona Electric, Ioniq Electric și Nexo FCEV.

Peste 60.000 ar putea fi Kona Electric. În acest mod, Hyundai vrea să devină producătorul cu cele mai mari vânzări de mașini cu emisii zero pe piața europeană în 2020. Hyundai va procura tot din Europa bateriile necesare producției lui Kona Electric în Europa. Producătorii coreeni de baterii LG Chem și SK Innovative dețin unități de producție în Europa – în Polonia și, respectiv, Ungaria.

Kona este al doilea cel mai vândut model Hyundai în Europa, după Tucson. Potrivit JATO DYnamics, vânzările lui Kona s-au accelerat în 2019, înregistrând o creștere cu 61%, la 107.409 unități. Potrivit Hyundai, circa 20% dintre acestea au fost versiunea cu propulsie electrică. Acum, Hyundai produce în fabrica de la Nosovice modelele i30 și Tucson. Uzina are o capacitate de 1.500 de unități pe zi. Monovolumul de clasă mică ix20 s-a produs, de asemenea, la Nosovice, dar producția acestuia a fost sistată anul trecut, conform autonews.com.

Sursa text și foto: autonews.com


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC