Mondo News

YouTube a şters 58 de milioane de clipuri și 1,67 milioane de canale

Vineri, 14 Decembrie 2018 14:37
Scris de: Vlad Economu
YouTube a şters 58 de milioane de clipuri și 1,67 milioane de canale

YouTube a făcut public aşa-numitul raport al transparenţei pentru al treilea trimestru al acestui an şi, pentru prima oară, a numit şi cauzele care au dus la ştergerea unei cantităţi masive de conţinut.

În perioada iulie – septembrie 2018 au fost şterse de pe YouTube în total 58 de milioane de clipuri video. 7,8 milioane au fost eliminate pentru că au contravenit politicilor oficiale ale site-ului, iar restul de peste 50 de milioane au dispărut ca urmare a ştergerii unui număr de 1,67 de milioane de canale. Din cele 7,8 milioane cele mai frecvente motive pentru ştergere au fost spam-ul sau înşelătoria (72%), îngrijorări privind siguranţa copiilor (10,2%) şi nuditate ori conţinut sexual (9,9%).

Pornografia, violenţa, spam-ul, discursul ofensator şi cyberbullying-ul au fost motivele principale care au dus la eliminarea în aceeaşi perioadă a peste 1,6 milioane de canale care conţineau peste 50 de milioane de clipuri video. Din octombrie 2017, de când YouTube a început să publice aceste rapoarte, au fost şterse 31 de milioane de clipuri, exceptând trimestrul vizat de cel mai nou raport – ceea ce arată o creştere a numărului de conţinut eliminat de pe YouTube.

Citeste si:  TOPUL CELOR MAI BINE PLĂTIȚI YOUTUBERI: UN BĂIEȚEL DE 8 ANI ESTE PE PRIMUL LOC ÎN 2018

Cea mai probabil cauză pentru această escaladare este exigenţa în creştere a YouTube, care are nevoie de conţinut de o calitate cât mai ridicată pentru a fi asociat cu brandurile care cumpără reclamă. Din cele 7,8 milioane de clipuri eliminate independent de canalele şterse, 81% au fost identificate de algoritmii artificiali folosiţi în acest scop. Conţinutul marcat de algoritm este apoi verificat de unul din cei câteva zeci de mii de moderatori.

În aceeaşi perioadă, au fost şterse şi peste 224 de milioane de comentarii pentru cam aceleaşi motive pentru care au fost eliminate şi clipurile video respectiv canalele. Interesant este că 99% din comentarii au fost depistate de algoritmi. Google nu oferă o explicaţie suplimentară în acest caz, însă cel mai probabil moderatorii nu sunt implicaţi aproape deloc în acest caz, pentru care YouTube se bazează aproape exclusiv pe algoritmi. Moderatorii doar verifică cazurile marcate de algoritm şi i-au decizia de ştergere sau menţinere a comentariilor.

Sursa foto: youtube


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

snoop dogg, salariu, jointuri, tigari marijuana, rulat, angajat Snoop Dogg are un angajat care se ocupă doar cu rularea țigărilor cu marijuana! Suma uriașă cu care îl plătește


lady gaga, accident, cazatura, concert, fan, video Lady Gaga a căzut de pe scenă în timp ce dansa cu un fan! Video


horoscop 19 octombrie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 octombrie 2019. Berbecii trebuie să-și selecteze anturajul, iar Peștii rezolvă niște probleme


asia express, sezonul 3, reality show, drumul comorilor, concurenti, lista completa, Speak și iubita lui, Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor, Ștefania, Nico și fiica ei, Alexandra, Adda și soțul ei, Cătălin, Ristei și fratele lui, Dan, Maria Buză și Lia Bugnar, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, Alex Abagiu și prietenul lui cel mai bun, Radu, Alex Velea, Mario Fresh Asia Express. Lista oficială a concurenţilor care vor participa în sezonul 3! Declarațiile acestora