Mondo News

Vrei să fii parlamentar? Acum trebuie să demonstrezi că n-ai probleme la mansardă

Sambata, 06 Ianuarie 2018 13:46
Scris de: Vlad Economu
Vrei să fii parlamentar? Acum trebuie să demonstrezi că n-ai probleme la mansardă

Cei care doresc să ocupe un fotoliu de parlamentar vor fi nevoiți să depună la dosarul de cadidatura și un aviz psihologic favorabil. Asta propune un proiect de lege depus, în Parlament, de deputatul PNL Pavel Popescu.

“În vederea înregistrării candidaturilor, fiecare partid politic, alianța politică, alianța electorală sau organizație a cetățenilor aparțînând minorităților naționale depune la biroul electoral de circumscripție 4 dosare”, care includ și un “aviz psihologic”, potrivit proiectului depus de deputatul PNL Pavel Popescu, care completează articolul 53 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Deputatul PNL afirmă că este necesar că parlamentarii care obțin un mandat din partea cetățenilor să facă dovadă unui aviz psihologic favorabil, așa cum este necesar pentru angajați, “fie bugetari, fie din companiile private”.

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării.

Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care ii interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți”, precizează inițiatorul în expunerea de motive a actului normativ.

Sursă text: mediafax.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 iulie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2018. Taurii au parte de discuții aprinse, iar Balanțele au diferite cheltuieli


printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!