Mondo News

Vrei să fii parlamentar? Acum trebuie să demonstrezi că n-ai probleme la mansardă

Sambata, 06 Ianuarie 2018 13:46
Scris de: Vlad Economu
Vrei să fii parlamentar? Acum trebuie să demonstrezi că n-ai probleme la mansardă

Cei care doresc să ocupe un fotoliu de parlamentar vor fi nevoiți să depună la dosarul de cadidatura și un aviz psihologic favorabil. Asta propune un proiect de lege depus, în Parlament, de deputatul PNL Pavel Popescu.

“În vederea înregistrării candidaturilor, fiecare partid politic, alianța politică, alianța electorală sau organizație a cetățenilor aparțînând minorităților naționale depune la biroul electoral de circumscripție 4 dosare”, care includ și un “aviz psihologic”, potrivit proiectului depus de deputatul PNL Pavel Popescu, care completează articolul 53 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Deputatul PNL afirmă că este necesar că parlamentarii care obțin un mandat din partea cetățenilor să facă dovadă unui aviz psihologic favorabil, așa cum este necesar pentru angajați, “fie bugetari, fie din companiile private”.

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării.

Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care ii interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți”, precizează inițiatorul în expunerea de motive a actului normativ.

Sursă text: mediafax.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

video, jucator, liga I, videochat, masaj, barbatie, alt barbat Video șocant! Unul dintre jucătorii de viitor ai României filmat gol pușcă în timp ce un amic îi freca bărbăția


mircea badea, antena 3, daune morale, florin toma, decizie definitivă Mircea Badea și Antena 3 sunt buni de plată! Sentința este definitivă


cristi borcea, interviu, dinamo, club blestemat, revenire, condiții Cristi Borcea s-a convins: Dinamo este un club blestemat! Condiția pentru a reveni în “Groapă”


gigi becali, loc de munca, lacatus mecanic, paznic, baneasa Ce loc de muncă avea Gigi Becali înainte de Revoluţie! Situația era cu totul alta pentru latifundiar