Mondo News

Un ROMAN care a aderat la STATUL ISLAMIC a fost RETINUT de DIICOT ARGES! Ce intentiona “IBRAHIM” – FOTO in ARTICOL

Joi, 29 Iunie 2017 19:00
Scris de: Vlad Economu
Un ROMAN care a aderat la STATUL ISLAMIC a fost RETINUT de DIICOT ARGES! Ce intentiona “IBRAHIM” – FOTO in ARTICOL

DIICOT Pitesti a efectuat, joi dimineata, perchezitii in Arges intr-un dosar de terorism, suspectul “Ibrahim”, un cetatean roman, fiind acuzat ca a fost in zona unui obiectiv militar romanesc pentru a culege informatii cu scopul de a fi puse la dispozitia unei “entitati salafiste si projihadiste” din alt stat UE.

UPDATEBarbatul de 39 de ani din judetul Arges cercetat de procurorii DIICOT pentru suspiciuni de teorism si legaturi cu organizatia jihadista Stat Islamic a fost retinut joi pentru 24 de ore.

Decizia procurorilor a venit dupa ce joi au fost efectuate perchezitii la 3 adrese si barbatul a fost ulterior dus la audieri. La perchezitii au fost gasite “efecte personale specifice, carti religioase, medii de stocare si inscrisuri in limba araba”, a precizat un purtator de cuvant al DIICOT intr-o conferinta de presa sustinuta joi dupa amiaza. Barbatul va fi prezentat vineri Curtii de Apel Pitesti, cu propunere de arestare preventiva.

Ionut Catalin Balan, zis “Ibrahim”, in varsta de 39 de ani, este din comuna Lunca Corbului. El a fost ridicat in timp ce se ducea catre locul de munca din Pitesti. Asupra sa anchetatorii au gasit pagini cu versete din Coran.

STIRE INITIALA

Romanul IONUT CATALIN BALAN, in varsta de 39 de ani, s-a radicalizat dupa ce a stat mai multi ani in alta tara UE, unde a dezvoltat legaturi cu o grupare jihadista. A intrat in vizorul SRI in 2015, an in care s-a dus sa studieze informativ un obiectiv militar romanesc. Aceste informatii au fost culese pentru a fi transmise, in vederea unui atac terorist, unei entitati implicate in atacurile de la Bataclan din noiembrie 2015. A facut propaganda pro Statul Islamic (Daesh) online, dar si in persoana incercand sa-i convinga pe altii sa lupte in Siria pentru SI. A postat atacuri si executii (inclusiv decapitari) ale Desh, declarandu-si adeziunea la organizatia terorista.

COMUNICATUL DIICOT PITESTI:

“Suspectul zis ‘Ibrahim’ incepand cu luna noiembrie 2016 a utilizat si/sau utilizeaza si in prezent, pe o retea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul carora a postat si distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum si inregistrari cu atacuri ale DAESH si executii, prin decapitare si impuscare, cu intentia de a le face cunoscute si de a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o. (…)

In primavara anului 2015, suspectul s-a deplasat in zona unui obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei, observand cu atentie caile si punctele de acces precum si modalitatea in care acesta este ingradit. 

Datele si informatiile respective au fost culese de catre suspect in scopul transmiterii ori punerii la dispozitia unei entitati teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai carei adepti au plecat in zona siriano-irkiana pentru a participa la jihad si care a avut legatura cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015″. 

DIICOT precizeaza a beneficiat de sprijin Informativ si tehnic din partea Serviciului Roman de Informatii.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parazitii, antimilitie, melodie, judecata, sindicat politie De ce sindicaliștii din Poliție dau în judecată trupa Paraziții


deces, cea mai batrana femeie, europa, giuseppina robucci, italia Cea mai bătrână femeie din Europa a murit! Câţi ani avea şi cine era aceasta


horoscop 19 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iunie 2019. Fecioarele trebuie să renunțe la cârcoteală, iar Capricornii sunt plini de energie


vladimir draghia, condamnare, amenda, tribunal, constanta Vladimir Drăghia umilit şi cu banii luaţi! Vestea care i-a pus capac!