Mondo News

Ucraina. Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului lansează politica de stat pentru legalizarea crypto monedelor

Luni, 29 Octombrie 2018 15:37
Scris de: Vlad Economu
Ucraina. Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului lansează politica de stat pentru legalizarea crypto monedelor

Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina a inițiat o “politică de stat” pentru clasificarea și legalizarea cripto monedelor, notează agenția de știri Ukrinform.

Ministerul a publicat un comunicat de presă oficial, conform căruia scopul său este “să creeze condiții inteligibile pentru desfășurarea activităților în domeniul activelor virtuale și a monedelor virtuale” și să introducă “adoptarea conceptului de politică de stat” pentru crypto monede. În acest scop, a propus stabilirea definițiilor legale pentru termenii cheie, inclusiv “moneda virtuală” (“crypto monedă”), “activele virtuale”, ofertele inițiale de monede (ICO sau ITO), minarea crypto, contractele inteligente, ” jetoane “. Ukrinform prevede că acest concept va fi implementat în două etape și va fi finalizat în 2021.

Citește și: CANADA. CEA MAI MARE COMPANIE AERIANĂ COLABOREAZĂ CU UN START-UP PENTRU A-ȘI VINDE SERVICIILE PE BLOCKCHAIN

Deși Ucraina nu a reglementat până acum monedele crypto, primele semne pe care țara le-a urmat legalizării au apărut la jumătatea lunii mai, când un membru al parlamentului, Alexei Mushak, a anexat o copie a unui proiect de act legislativ pe Facebook. Documentul a subliniat faptul că legislația urmărește crearea unei piețe a activelor digitale “libere și transparente”, care să definească regulile pentru stocarea, utilizarea și schimbul de crypto monede, tokenuri și contracte inteligente la nivel de stat, entitate și individ.

La jumătatea lunii septembrie, parlamentul țării a propus un proiect de lege care, în cazul în care ar fi fost semnat în lege, ar impune o taxă de cinci procente asupra exploatării de cripto pentru persoane și entități. Pentru profiturile legate de crypto monede ale întreprinderilor, aceasta a propus rata de bază a impozitului pe profit corporativ și personal de 18%. Un proiect de lege alternativ care propune scutiri specifice pentru cripto taxe și o definiție ușor diferită a diferitelor tipuri de active cripto a fost prezentată de un legislator ucrainean la începutul lunii octombrie.

Începând cu jumătatea lunii octombrie, un grup de lucru dedicat din cadrul Ministerului Finanțelor a lucrat pentru elaborarea cadrului fiscal. În paralel, Banca Națională a Ucrainei (BNU) are în vedere o monedă digitală de stat legată de moneda locale fiat, hrivna, care ar fi centralizată și va rămâne sub controlul guvernului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 iunie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 iunie 2019. Racii trebuie să țină cu dinții de bani, iar Scorpionii sunt agresivi


simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu