Mondo News

Tudorel Toader a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Justiției

Joi, 18 Aprilie 2019 08:56
Scris de: Vlad Economu
Tudorel Toader a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Justiției

Tudorel Toader a făcut, joi dimineață, o serie de declarații în fața ministerului de Justiție. Actualul ministru al Justiției a declara că că va pleca mulțumit din minister.

Update:  Tudorel Toader a revenit, joi după amiază, și a anunțat că își dă demisia din funcția de ministru al Justiției.  „Voi merge la Guvern și am o altă întrevedere cu doamna prim-ministru. Oarecum voi dezvolta ceea ce v-am spus ceea ce am spus dimineță. Voi porni, până la urmă, de la voința politică exprimată în cadrul CEX-ului, și anume de retragere  sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiției. Voi porni de la voința exprimată oarecum de doamna prim-ministru, care are rolul decisiv, atât în formarea Guvernului, cât și în revocarea unor miniștri din Guvern.

Voi rămâne la Ministerul Justiției până când în Monitorul Oficial va apărea numele și prenumele noului ministru al Justiției, căruia îi voi preda documentele Ministerului, îi voi preda sigiliul și îi voi ura succes.

Merg la Guvern și îi prezint doamnei premier demisia din funcția de minsitru al Justiției. Domnia sa va decide ce va face cu această decizie. În felul acesta, declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o, are și demisia mea și cel mai probabil o va trimite la președintele Republicii. Voi rămâne până când președintele analizează, evaluează, decide”, a mai spus Tudorel Toader.

Știre inițială

”Am vorbit cu doamna premier aseară, ca azi să ne vedem la 9:30. Voi merge la discuții. La momentul în care am stabilit această întâlnire, scrisoarea nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut exprimări diferite. Vă asigur că domnia sa mi-a spus textual că nu poate cere demisia și că va trebui să apreciez și să decid, apoi să comunic. Dacă într-adevăr a trimis scrisoarea la Cotroceni, demisia mea rămâne fără obiect.

Există Constituția. Există o decizie a CCR care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire și revocare a unui ministru. Guvernul îi aparține premierului. Nu aparține nici Președintelui și nici Parlamentului.

Decizia premierului e decisivă și o voi respecta. Cineva a făcut un invertar și cred că sunt peste nivelul mediu. Eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile și plec mulțumit pentru experiența pe care am dobândit-o. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne. Am fost onorat că am avut continuitate. Nu îmi doresc postul de procuror general al României.”, a zis Toader.

Tudorel Toader a explicat că ar face o mare greșeală să se pronunțe asupra înlocuitorului său, Eugen Nicolicea. În trecut, Tudorel Toader s-a pronunțat asupra profesionalismului celor care făceau parte din sistemul de justiție, iar faptul că acum a ales să nu se pronunțe sugerează părerea acestuia despre Eugen Nicolicea.

”Trebuie să întrebați pe cei care l-au propus, pe cei care l-au numit. Eu îl cunosc în limita relațiilor instituționale și aș face o mare greșeală să mă pronunț.”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a mai afirmat că pleacă mulțumit din minister. „Am făcut parte din trei guverne”, a precizat Toader, adăugând că nu poți mulțumi pe toată lumea.

„Eu am fost doi ani și două luni ministru al Justiției. Spunea cineva că aș fi undeva peste jumătatea mandatului. Prin urmare, eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile. Niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea și plec mulțumit de experiența pe care am dobândit-o. Sigur că n-am venit la minister să dobândesc experiență. Am venit la minister să pun în aplicare experiența pe care am avut-o, pe care o am de fost judecător CCR. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne. Eu am avut continuitate, am fost onorat și categoric nu poți mulțumi pe toată lumea”, a spus Toader.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, iubit simona halep, toni iuruc, miliardar machedon Nu se mai ascund! Simona Halep, sărut pasional cu iubitul său! Foto în articol


dj, interdictie, electric castle, manea, tommy cash, adrian minune DJ interzis în România din cauza unei manele


vatra dornei, barbat mort, interventie, jandarmi, pedofilie, video Vatra Dornei. Bărbatul acuzat de pedofilie a murit după intervenția jandarmilor! Video


horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți