Mondo News

Transport ilegal de solzi de pangolin, trimis din RD Congo spre România! Marfa valorează o avere

Marti, 19 Noiembrie 2019 18:19
Scris de: Vlad Economu
Transport ilegal de solzi de pangolin, trimis din RD Congo spre România! Marfa valorează o avere

Un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, în valoare de circa 1,5 milioane de euro, a fost descoperit de vameşii turci pe aeroportul din Istanbul. Încărcătura plecase din oraşul congolez Goma şi urma să ajungă în România via Istanbul, iar pe aeroportul din Kinshasa a fost îmbarcată în locul unui transport declarat de mobilă, scrie Agerpres, care citează Radio France International.

Biroul turc al Interpol a sesizat autoritățile din Congo, care au audiat, vineri, mai mulţi agenţi din cadrul serviciului vamal de pe aeroportul Kinshasa.

Astfel, au aflat că un bărbat s-a prezentat la biroul vamal de pe aeroportul internaţional din Kinshasa. Acest bărbat, care lucra de fapt pentru o agenţie de turism, a pretins că este un presupus diplomat român aflat la sfârşit de mandat. Lucru straniu, notează RFI, mandatul-certificat folosit de pretinsul diplomat român fusese semnat la Luanda, în Angola (România nu are ambasadă în RD Congo şi reprezentarea diplomatică şi consulară a României în RD Congo este asigurată de ambasada României în Angola – n.red).

Conform informațiilor publicate duminică de RFI în ediţia sa în limba franceză, alţi angajaţi din cadrul aceloraşi servicii vamale de la Kinshasa fuseseră arestaţi cu câteva săptămâni în urmă într-un alt caz de trafic cu solzi de pangolin şi colţi de fildeş, care aveau ca destinaţie Japonia şi Vietnam.

Pangolinii sunt vânaţi pentru carnea şi solzii lor în Asia şi Africa, traficul fiind alimentat în special de cererea din China şi Vietnam, potrivit organizaţiilor pentru drepturile animalelor. În timp ce carnea de pangolin este considerata o delicatesă, solzii se folosesc în medicina tradiţională chineză pentru tratarea unor afecţiuni, printre care astmul şi artrita.

Pangolinul este declarat animal protejat începând din septembrie 2016 prin Convenţia internaţională privind comerţul cu specii ameninţate cu dispariţia (CITES). El a „câştigat” titlul – de neinvidiat – de cel mai traficat mamifer din lume, circa un milion de pangolini fiind capturaţi în ultimii zece ani în pădurile din Asia şi Africa.

Sursa foto: digi24.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mos nicolae, obiceiuri, traditii, sfantul nicolae, nicolae de myra Moș Nicolae. Obiceiuri și tradiții. Cine a fost Sfântul Nicolae


jjames bond, no time to die, trailer, video, No time to die. Primul trailer pentru viitoarea peliculă James Bond! Video


brad de craciun, marbella, cel mai scump brad, Debbie Wingham, paza permanenta Cel mai scump brad de Crăciun din lume! Are pază asigurată permanent! Foto în articol


spioni rusi, alpi, franta, baza operatiuni, agenti gru, asasinate la comanda, le monde Franța, baza agenților ruși specializați în asasinate la comandă în Europa