Mondo News

Tragere la sorți, play-off Liga Națiunilor. România își cunoaște adversara din semifinale!

Vineri, 22 Noiembrie 2019 13:15
Scris de: Vlad Economu
Tragere la sorți, play-off Liga Națiunilor. România își cunoaște adversara din semifinale!

Tragere la sorți, play-off Liga Națiunilor. Vineri, de la ora 13:00, la Nyon va avea loc tragerea la sorti a play-off-ului Nations League, ultima sansa pentru nationala Romaniei de a fi prezenta la EURO 2020, informeaza site-ul oficial al FRF.

Update: România va juca semifinala cu Islanda, în deplasare, pe 26 martie 2020.  În cazul în care „tricolorii” vor reuși să elimine Islanda, vom juca finala cu învingătoarea din partida Ungaria-Bulgaria, în deplasare!

Islanda a făcut parte din Grupa H de calificare la Euro 2020, alături de Franța, Turcia, Albania, Andorra și Moldova.

Rezultatele Islandei din grupa preliminară:

Andorra – Islanda 0-2
Franța – Islanda 4-0
Islanda – Albania 1-0
Islanda – Turcia 2-1
Islanda – Moldova 3-0
Albania – Islanda 4-2
Islanda – Franța 0-1
Islanda – Andorra 2-0
Turcia – Islanda 0-0
Moldova – Islanda 1-2

Prezentare Islanda

Ascensiunea fără precedent în istoria fotbalului islandez are ca reper sferturile de finală la Euro 2016 și faza grupelor la Mondialul din 2018. Sunt singurele turnee finale la care Islanda s-a calificat. În preliminariile Euro 2020, au ratat calificarea din grupa cu Franța și Turcia. Asta deși au făcut 2-1 acasă și 0-0 la Istanbul cu turcii! Pasul greșit a fost un 2-4 cu Albania în deplasare. Cu francezii au pierdut 0-4 pe teren advers și 0-1 la Rejkjavik.

Joacă acasă pe Laugardalsvollur din Rejkjavik, arenă cu 15.000 de locuri. În aceste preliminarii Euro 2020, doar Franța i-a învins pe teren propriu, dar au pierdut ambele meciuri acasă din Liga Națiunilor, cu Belgia și Elveția. În drumul spre CM 2018 au învins pe linie acasă, pe Croația, Ucraina, Kosovo, Finlanda și Turcia!

Lotul este un mix între jucători din Grecia, Rusia, Belgia și campionatele scandinave, alături de vedetele Sigurdsson și Finnbogason. Primul joacă pentru Everton și e cotat la 35 milioane euro, al doilea e vârf și activează în Bundesliga pentru Augsburg. Experiența domină, având 13 jucători care au împlinit 29 de ani la ultima acțiune!

Selecționerul Islandei este suedezul Erik Hamren (62 ani), din 2018 în funcție, după un mandat 2009-2016 ca selecționer al Suediei. În această postura a dus Suedia la Euro 2012 și Euro 2016, de fiecare dată oprindu-se în faza grupelor. La nivel de club, a fost campion în Danemarca (2008) cu Aalborg și Norvegia (2009, 2010) cu Rosenborg.

Singurele dueluri cu Islanda au avut loc după 1990. Este vorba de o “dublă” în preliminariile CM 1998, a fost 4-0 în fiecare dintre partide pentru tricolori, într-o perioadă când nordicii nu reprezentau prea mult în fotbalul european.

Știre inițială

Se va stabili cine dintre Bulgaria, Israel, Ungaria si Romania va evolua in play-off-ul Diviziei C, urmand a intalni Scotia, in deplasare. Celelalte trei selectionate vor disputa play-off-ul Diviziei A. Daca tricolorii vor fi repartizati in “A”, atunci primul joc va fi in Islanda.

Cum ajungem la EURO 2020

Varianta 1

Semifinala cu Islanda in deplasare.

Finala cu Bulgaria/Israel/Ungaria acasa sau in deplasare, in functie de tragerea la sorti.

Varianta 2

Semifinala cu Scotia in deplasare.

Finala cu castigatoarea dintre Norvegia si Serbia acasa sau in deplasare, in functie de tragerea la sorti.

S-au calificat in play-off

Divizia A: Islanda

Divizia B: Bosnia-Hertegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord

Divizia C: Scotia, Norvegia, Serbia, Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania*

Divizia D: Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus

*Una dintre aceste 4 echipe va ramane in play-off-ul “C”, restul vor merge in play-off-ul “A”.

Semifinale play-off, 26 martie

“A”

Islanda – Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania**

Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania** – Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania**

“B”

Bosnia-Hertegovina – Irlanda de Nord

Slovacia – Irlanda

“C”

Scotia – Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania**

Norvegia – Serbia

“D”

Georgia – Belarus

Macedonia de Nord – Kosovo

** Aceste jocuri vor fi stabilite in urma tragerii la sorti din 22 noiembrie.

Finalele play-off-ului se vor disputa pe 31 martie. Gazdele vor fi stabilite tot pe 22 noiembrie, prin tragere la sorti.

Urnele pentru tragerea la sorti a grupelor EURO 2020

Pe 30 noiembrie, la Bucuresti (Romexpo), va avea loc si tragerea la sorti a grupelor EURO 2020. 20 de participante sunt deja cunoscute, ultimele 4 vor fi stabilite in urma play-off-ului din martie 2020. Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte in grupe.

Intre cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se afla si 7 tari gazda. Alte 4 vor evolua in play-off. Castigatoarea play-off-ului “B” in care evolueaza Irlanda va merge in grupa E.

Castigatoarele play-off-urilor “A” si “C”, in care poate fi cel putin una dintre Romania si Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilitati la repartizarea in faza grupelor a turneului final. Daca invingatoarea play-off-ului “C” va fi Scotia, atunci aceasta va merge in grupa D.

Ucraina nu va putea fi in aceeasi grupa cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizata in grupa C, in timp ce Belgia va merge in grupa B. In cazul calificarii, tricolorii vor juca in grupa C, alaturi de Olanda, Ucraina si o echipa din urna 3.

URNA 1: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania si Ucraina;

URNA 2: Franta, Polonia, Elvetia, Croatia, Olanda si Rusia;

URNA 3: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia si Cehia;

URNA 4: Tara Galilor, Finlanda, castigatoare play off A, castigatoare play off B, castigatoare play off C si castigatoare play off D.

Sursa foto: frf


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

SFANTUL NICOLAE, MOS NICULAE, MESAJE, URARI, FELICITARI, MESAJE SFANTUL NICOLAE, MESAJE MOS NICULAE, URARI MOS NICULAE, URARI SFANTUL NICOLAE Mesaje Moș Nicolae. Urări și felicitări pe care le puteți trimite de Moș Nicolae


horoscop 6 decembrie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 6 decembrie 2019. Taurii au parte de răsturnări de situație, iar Balanțele sunt recalcitrante la orice


mos nicolae, obiceiuri, traditii, sfantul nicolae, nicolae de myra Moș Nicolae. Obiceiuri și tradiții. Cine a fost Sfântul Nicolae


jjames bond, no time to die, trailer, video, No time to die. Primul trailer pentru viitoarea peliculă James Bond! Video