Mondo News

Telegram pune la vânzare propria criptomonedă pentru investitorii publici

Marti, 11 Iunie 2019 13:37
Scris de: Vlad Economu
Telegram pune la vânzare propria criptomonedă pentru investitorii publici

Aplicația de mesagerie Telegram, care a realizat cea mai populară ofertă inițială de monede (ICO) din istoria ICO-urilor, pune în sfârșit la vânzare tokenii pentru investitorii publici. Telegram a obținut anul trecut suma record de 1,7 miliarde de dolari prin intermediul unui ICO la care au putut participa doar investitorii acreditați.

ICO-ul a cunoscut o cerere fără precedent, în ciuda unui proiect care, potrivit unor critici din industrie, a reciclat idei vechi și a propus obiective greu de atins, scrie TechCrunch.

Acum, un număr limitat de tokeni – Gram – vor fi vânduți investitorilor obișnuiți pentru prima dată luna viitoare – începând cu 10 iulie. Oferta este limitată și va fi urmată de o vânzare publică completă în octombrie. Totuși, Statele Unite, Coreea și Japonia se numără printre țările în care criptomonedele Telegram nu vor fi vândute.

Vânzarea va fi realizată prin intermediul exchange-ului Liquid, care obținut recent o finanțare care a evaluat platforma la peste 1 miliard de dolari. Totuși, tonkenii Gram nu vor fi tranzacționabili până în octombrie. Până la vânzarea publică completă din obctombrie, banii investitorilor vor fi convertiți în USDC – o criptomonedă stabilă (un tip de monedă digitală care este susținută de o rezervă care corespunde cu monedele aflate în circulație) susținută de Coinbase.

Pe lângă asta, există o listă semnificativă de țări în care tokenii aplicației de mesagerie nu vor fi vânduți. Lista completa:

Afghanistan, Albania, Bahamas, Belarus, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Burundi, Cambodia, Canada, Central African Republic, Cote D’Ivoire, Crimea, Cuba, Democratic People’s Republic of Korea, Democratic Republic of Congo, Eritrea, Ethiopia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Iran, Iraq, Japan, Kosovo, Kyrgyzstan, Laos, Lebanon, Liberia, Libya, Macedonia, Malawi, Mali, Moldova, Mozambique, Myanmar (Burma), Pakistan, Serbia, Somalia, South Sudan, Sudan, Syria, Tanzania, Timor-Leste, Trinidad & Tobago, Tunisia, Turkmenistan, Uganda, United States of America (USA), Uzbekistan, Venezuela, Yemen, and Zimbabwe.

Anul trecut, cei doi frați ruși care au fondat Telegram susțineau că banii obținuți vor fi folosiți pentru finanțarea unui proiect numit Telegram Open Network, pe care îl descrie ca o platformă digitală de plăți și tehnologii care va atrage un public mai larg decât monedele digitale existente, cum ar fi bitcoin, scrie MarketWatch.

Telegram Open Network, care va fi construit folosind tehnologia blockchain, poate deveni o alternativă la Visa/Mastercard, a scris compania într-o descriere a planurilor sale de 23 de pagini.

Ce este un ICO

La fel ca finanțarea prin crowdfunding, startup-urile care doresc să obțină investiții vin cu o idee pe care au dus-o până într-un anumit stadiu.

Vând un număr de criptomonede noi, preminate, la un preț de pre-lansare, teoretic mai mic decât se estimează că vor valora acestea ulterior. Banii obținuți îi investesc în dezvoltare. Cei care au investit în etapa de ICO au deci oportunitatea de a investi într-un proiect, sub prețul pieței.

Totuși, acești investitori își asumă și o serie de riscuri precum:

Proiectul ar putea fi abandonat

Exchange-urile de criptomonede pot refuza să listeze moneda virtuală 

Dezvoltatorii pot minți în legătură cu stadiul în care se află proiectul

Din punctul de vedere al securității, sumele de bani nu intră direct în conturile dezvoltatorilor. Sunt menținuți în conturi escrow, adică la un terț care îi va da dezvoltatorilor după un protocol prestabilit, însă un avocat abil poate să justifice retragerea banilor, în ciuda protocoalelor.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!


horoscop 26 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 26 iunie 2019. Berbecii se izolează, iar starea de spirit a Vărsătorilor fluctuează