Mondo News

STENOGRAME: DNA cere ANULAREA deciziei in cazul RARINCA. Unul dintre JUDECATORI ar fi fost INCOMPATIBIL

Sambata, 30 Mai 2015 17:37
Scris de: Sanda Spataru
STENOGRAME: DNA cere ANULAREA deciziei in cazul RARINCA. Unul dintre JUDECATORI ar fi fost INCOMPATIBIL

 DNA a contestat decizia instantei de achitare a MARIANA RARINCA, pe motiv ca unul dintre judecatori este incompatibil. In contestatia in anulare facuta de procurorii anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, se arata ca GAGESCU RISANTEA, magistrat in completul ce a dat sentinta, s-ar fi antepronuntat in cadrul procesului.

Ea a pus in discutie o cerere de schimbare a incadrarii juridice din santaj in hartuire, fara a anunta si partea vatamata, adica pe LIVIA STANCIU, informeaza B1 TV.

Acesta este unul dintre motivele invocate de procurorii DNA prin care cer anularea achitarii MARIANA RARINCA. Schimbul de replici a avut loc in sedinta CVSM din 2013, iar in urma testarilor, judecatoarea GAGESCU RISANTEA a picat admiterea la Instanta Suprema Procuroii DNA invoca acum faptul ca decizia in dosarul in care presedintele Inaltei Curti, LIVIA STANCIU era parte vatamata, ar putea fi rezultat al acelui moment.

CITESTE SI: DNA incearca sa ANULEZE hotararea de ACHITARE a MARIANEI RARINCA

“STANCIU LIVIA: … Da, asta va intrebam: ce intelegeti prin eroare judiciara dvs? Ca sa inteleg si eu…
GAGESCU RISANTEA: Ma scuzati, nu m-am referit la calea extraordinara de atac. Sa vad ca probele din dosar conduc spre achitare. Poate m-am exprimat eu gresit.
STANCIU LIVIA: Sau invers.
GAGESCU RISANTEA: Sau invers – condamnarile. Deci este singura… dar foarte rar, cred ca sunt situatiile foarte rare. Numai atunci as face opinie separata…”.
In plus, in solicitarea DNA se mai arata ca judecatoarea GAGESCU s-ar fi antepronuntat, in sensul in care a pus in discutie o cerere de schimbare a incadrarii juridice din santaj in hartuire, fara a cere opinia partii vatamate.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, MARIANA RARINCA a amenintat-o pe LIVIA STANCIU, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS ii raspunde lui CALIN POPESCU TARICEANU: NU pot REVOCA sefele DNA si ICCJ. UPDATE

Dupa 6 luni in care a fost cercetata in stare de arest, MARIANA RARINCA a fost achitata. Cazul sau a intrat si in atentia senatului. 4 senatori, printre care si CALIN POPESCU TARICEANU, au transmis o scrisoare deschisa presedintelui KLAUS IOHANNISs, in care au cerut demisiile sefelor de la ICCJ si DNA.

Seful statului i-a raspuns tot printr-o scrisoare presedintelui Senatului in care a transmis ca nu e de competenta sa demiterea sefelor ICCJ si DNA si ca demisia este un act de vointa unilateral.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul