Mondo News

Statul roman ar putea plati DAUNE MORALE alaturi de ALEXANDRU VISINESCU. UPDATE

Miercuri, 22 Octombrie 2014 15:40
Scris de: Ioana Alexandra
Statul roman ar putea plati DAUNE MORALE alaturi de ALEXANDRU VISINESCU. UPDATE

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca statul roman, reprezentat de Ministerul de Finante, MAI si ANP sa fie parti responsabile civilmente in dosarul lui ALEXANDRU VISINESCU, astfel incat daca instanta va dispune plata unor DAUNE MORALE, cele trei institutii vor plati si ele, alaturi de Visinescu.

UPDATE 16.11: Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, punerea sub sechestru asigurator a garsoniererei, a unei treimi din pensie si a unor actiuni ale lui ALEXANDRU VISINESCU la mai multe societati de investitii financiare, in dosarul in care acesta este judecat pentru moartea a 12 detinuti politici.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a instituit acest sechestru pentru “garantarea repararii pagubei”, pana la concurenta sumei de 660.000 de euro.

Astfel, judecatorii au pus sechestru asupra garsonierei in care locuieste Visinescu, care este evaluata la 78.450 de lei. Sechestru asigurator a fost pus si pe 12 actiuni detinute la SIF1 Banat-Crisana SA, zece actiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de actiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de actiuni la SIF4 Muntenia SA si 21 de actiuni detinute la SIF5 Oltenia SA, precum si pe dividendele la care actiunile respective dau dreptul.

“Instituie, in acelasi scop, poprire asiguratorie asupra unei cote de 1/3 din pensia, in valoare neta de 3.376 lei, incasata de inculpat de la Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, cu retinerea acesteia de catre tertul poprit”, se mai arata in decizia de miercuri a CAB.

“Admitem cererea de constituire a statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a Ministerului Afacerilor Interne si a Administratiei Nationale a Penitenciarelor drept parti responsabile civilmente si dispune citarea celor trei entitati la termenul urmator, pentru ca acestea sa-si poata construi apararea”, au decis judecatorii Curtii de Apel, la termenul de miercuri al procesului, potrivit Mediafax.

ALEXANDRU VISINESCU nu a fost prezent la instanta si, potrivit judecatorilor, el nu a facut dovada faptului ca nu poate sa vina la proces, motiv pentru care la termenul urmator va fi adus cu mandat de aducere, fara a mai fi citat la domiciliu.

Citeste si: Alexandru Visinescu s-a prezentat in aceasta dimineata in fata instantei. Urmatorul termen, pe 22 octombrie

Instanta a ridicat, din oficiu, problema instituirii sechestrului asupra bunurilor lui ALEXANDRU VISINESCU, iar procurorul de sedinta a sustinut ca acest lucru este necesar.

Procurorul a cerut sa fie pus sechestru pe locuinta fostului tortionar si pe actiunile pe care acesta le detine, solicitand totodata si poprirea veniturilor din pensie ale lui Visinescu.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida daca va admite sau nu propunerea Parchetului instantei supreme si daca va pune sub sechestru toate bunurile mobile si imobile ale lui ALEXANDRU VISINESCU.

Urmatorul termen de judecata din acest dosar a fost stabilit in 5 noiembrie.

Curtea de Apel Bucuresti a inceput in 24 septembrie judecarea dosarului lui ALEXANDRU VISINESCU, in care este acuzat de moartea a 12 detinuti politici in perioada in care a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat.

Citeste si: Tortionarul ALEXANDRU VISINESCU a fost trimis in judecata

La primul termen, cand Visinescu a fost prezent, instanta a admis cererea de a fi parte civila in cauza formulata de Nicoleta Eremia, sotia fostului general Ion Eremia, care a fost incarcerat la Penitenciarul Ramnicu Sarat in perioada in care unitatea a fost condusa de Visinescu. Aceasta a dat o declaratie in fata instantei, in care a aratat de ce doreste sa fie parte civila in cauza si a precizat ca cere daune de 100.000 de euro, din care 20.000 de euro daune morale si 80.000 de euro daune materiale.

Procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe Visinescu pentru infractiuni contra umanitatii, in dosarul avand ca obiect sesizarea formulata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

Potrivit rechizitoriului, in perioada 1956-1963, ALEXANDRU VISINESCU, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, “a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentata de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic”

In perioada in care la conducerea Penitenciarului Ramnicu Sarat a fost ALEXANDRU VISINESCU, detinutii erau supusi unor conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea lor fizica, fara sa li se asigure un minim de medicamente si fara sa li se acorde ingrijiri sau asistenta medicala adecvate, a aratat Parchetul instantei supreme.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

timisoara, femei lesa, plimbare, video, foto, femei in lesa timisoara Timişoara. Femei în lesă plimbate prin centrul orașului! Imaginile care au scandalizat internetul! Foto și Video


furt-ceas-vestiar Un fotbalist refuză să mai joace după ce i s-a furat ceasul de 70.000 de euro din vestiar


ioan becali, dezvaluiri, culise, ianis hagi, transfer ratat, femeie, cristi borcea, puscarie, somn Ioan Becali rupe tăcerea! De ce a ratat Ianis Hagi revenirea în Serie A și ce face Borcea la pușcărie


horoscop 22 septembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 septembrie 2019. Racii au nevoie de multă odihnă, iar Fecioarele sunt în atenția tuturor