Mondo News

Spania. Căutată de 13 ani pentru răpire și omor, o româncă a fost eliberată, din greșeală!

Luni, 09 Decembrie 2019 23:44
Scris de: Vlad Economu
Spania. Căutată de 13 ani pentru răpire și omor, o româncă a fost eliberată, din greșeală!

Un tribunal din Palma de Mallorca a eliberat din greșeală o femeie din România condamnată în țară la 17 ani de închisoare pentru răpire și omor.

Femeia din România, de 40 de ani, a fost arestată pe data de 26 noiembrie în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. A doua zi, însă, autoritățile judiciare s-au încurcat în documente, pentru că românca folosise nu mai puțin de patru identități false cât timp a fost fugară și, pentru că exista o neconcordanță, un magistrat a decis eliberarea femeii. Autoritățile și-au dat seama de eroarea gravă abia după câteva ore, au confirmat pentru Diario de Mallorca surse din poliție.

Femeia, acum în vârstă de 40 de ani, a participat, în 2004 la răpirea unui bărbat, în România. Victima a fost eliberată, dar a murit în scurt timp la spital din cauza leziunilor care i-au fost provocate în perioada de captivitate. În 2006, femeia a fost condamnată definitiv la 17 ani de închisoare pentru răpire și omor. La acea dată, ea era deja fugită din țară.

Citește și: SPANIA. 4 ROMÂNI AU MURIT ȘI 4 SUNT RĂNIȚI DUPĂ DOUĂ ACCIDENTE RUTIERE PRODUSE ÎN DECURS DE CÂTEVA ORE

Autoritățile române au emis un mandat european de arestare. Poliția spaniolă a localizat-o pe femeie în Palma, iar în seara de 26 noiembrie a fost arestată. Ulterior a fost contactată instanța responsabilă pentru confirmarea mandatului de arestare, moment în care s-a produs eroarea care a dus la eliberarea femeii.

Femeia rămâne în libertate, pentru că legea spaniolă nu permite arestarea de două ori a unei persoane pentru aceeași infracțiune.

Sursa foto: 20minutos.es


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bucuresti, stare urgenta, barbat batut, ancheta, politist bataus, video, politia capitalei București. Un bărbat care ar fi refuzat să se legitimeze, bătut de un polițist! Video


darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”