Mondo News

Satu Mare. O învățătoare i-a atacat pe elevi cu spray lacrimogen!

Joi, 12 Septembrie 2019 15:43
Scris de: Vlad Economu
Satu Mare. O învățătoare i-a atacat pe elevi cu spray lacrimogen!

O învățătoare din județul Satu Mare a fost arestată preventiv pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, cu spray lacrimogen, susțin surse pentru PresaSM. Este vorba despre Luminița F., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Satu Mare, care a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.

În cursul zilei de miercuri, 11 septembrie, un cadru didactic a atacat cu spray lacrimogen doi elevi de la clasa pregătitoare pe motiv că ar fi fost agresată!  Elevii au fost preluați imediat de conducerea școlii și duși la dispensarul medical din localitate, după care au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad, unde se află în afara oricărui pericol. 

Profesoara a fost reținută inițial de către polițiștii Postului Comunal de Poliție Santău, după ce au fost sesizați de către un cadru didactic, după care cazul a fost preluat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tășnad, care au dispus reținerea profesoarei pentru 24 de ore. Cazul este cercetat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla – inspectorul general școlar – a precizat pentru PresaSM – că îi va desface contractul de muncă, pe motiv că: ”nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”. Cu toate că femeia deține toate avizele medicale, se pare că se va cere o contraexpertiză, existând suspiciuni că acele ștampile au fost ”din pix” de către medici.

Directorul școlii din Satu Mare, Ciprian Balog a declarat pentru Antena 3: „Ceea ce vă pot spune e că nu a știut să gestioneze situația. S-a întâmplat în timpul orei de curs, când am fost anunțat de o colegă că doamna învățătoare a dat cu spray în clasă. Doamna e suplinitor calificat, a participat la concursul județean și a fost repartizată vineri, e suplinitor calificat. E primul contact al nostru, ca școală, cu această doamnă. Atunci când am văzut-o, a avut un comportament normal. I-am prezentat clasa, copiii, chiar în prima zi le-a adus surprize copiilor. La începutul anului școlar copiii sunt mai energici, probabil asta a determinat-o să facă ceeea ce a făcut. Ea a greșit. Un cadru didactic nu trebuie să aibă asupra sa arme albe”. 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parascheva 14 octombrie în calendarul ortodox. Sfânta cuvioasă Parascheva


Romani, injuraturi, istorie, amuzament, injuraturi inversate Care sunt cele mai amuzate înjurături 100% românești?


Floyd Mayweather, amintiri, puscarie, taxa protectie, snickers Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxă de protecție


grupare skimming, rechinu, claudiu martin florian, Fratele interlopului “Rechinul”, arestat de FBI. Suma uriașă bani pe care a câștigat-o din clonarea cardurilor