Mondo News

Revoluția română din 1989 – 23 decembrie – Arestarea cuplului Ceaușescu! Video

, 23 Decembrie 2018 09:47
Scris de: Vlad Economu
Revoluția română din 1989 – 23 decembrie – Arestarea cuplului Ceaușescu! Video

Unitati militare si alte obiective strategice sunt, in continuare, atacate de grupuri diversioniste, inregistrandu-se numerosi morti si raniti. Este arestat cuplul NICOLAE si ELENA CEAUSESCU.

Actiunile fortelor diversioniste creeaza confuzie in randurile populatiei, a fortelor militare si echipelor de cetateni inarmati; au loc incidente tragice dintre care doua majore:

CITESTE SI: VIDEO REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE 1989 – 22 DECEMBRIE – FUGA SOTILOR CEAUSESCU

Dimineata — soldati in termen si ofiteri de la o unitate militara din Campina (90 km nord de Bucuresti) sunt trimisi, imbarcati in trei autobuze, sa apere Aeroportul International Otopeni. In apropierea acestui obiectiv, trupele aflate in dispozitivul de aparare al aeroportului, necunoscand identitatea convoiului, deschid focul. Actiunea se soldeaza cu 39 de morti si numerosi raniti. Cateva minute mai tarziu, este atacat si un autocar al companiei aeriene TAROM, considerat a fi inamic.

Seara — 7 ofiteri si subofiteri, intre care si Gheorghe Trosca, seful statului-major al Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista, sunt ucisi intr-un schimb de focuri cu militarii, care aparau sediul Ministerului Apararii Nationale. Membrii USLA fusesera trimisi la sediul ministerului pentru a intari dispozitivul de aparare.

Ion Iliescu anunta, in jurul orei 17.00, la posturile de radio si televiziune arestarea cuplului Nicolae si Elena Ceausescu si punerea lui sub paza stricta.

CITESTE SI: VIDEO 21 DECEMBRIE 1989: PRIMA ZI A REVOLUTIEI IN BUCURESTI: “ALO TOVARASI STATI LINISTITI LA LOCURILI VOASTRE!”

Timisoara — Sute de mii de oameni sarbatoresc in centrul orasului caderea lui Ceausescu.

Continua atacurile diversioniste asupra obiectivelor aparate de armata.

Sunt efectuate mai multe misiuni de recunoastere deasupra orasului.

Targoviste — ora 00.15: Persoane neidentificate deschid focul asupra unitatii militare unde erau detinuti Nicolae si Elena Ceausescu.

Ora 4.30: Unitatea este survolata de doua tinte aeriene care, fiind considerate ostile, sunt atacate de apararea anti-aeriana. Schimburi de focuri au loc in mai multe orase din tara.

CITESTE SI: DETALII SOCANTE. CE A SPUS CEAUSESCU INAINTE SA MOARA. ADEVARUL DESPRE PLANUL DE SALVARE 

Personalitati politice, diplomatice si culturale din intreaga lume saluta inlaturarea dictaturii si exprima sprijinul pentru instaurarea democratiei in Romania. Transmit mesaje, printre altii George Bush, presedintele SUA, Peter Mladenov, secretar general al CC al PC Bulgar, Ladislav Adamec, presedintele PC Cehoslovac, Vaclav Havel, presedintele francez, François Mitterand, ministrul de externe vest-german, Hans Dietrich Genscher, secretarul general al NATO, Manfred Wörner, premierul britanic, Margaret Thatcher. Liderul sovietic Mihail Gorbaciov informeaza Congresul Deputatilor Poporului despre evenimentele din Romania. La Chisinau, capitala RSS Moldovenesti, in centrul orasului sunt aprinse mii de lumanari si se desfasoara o slujba religioasa in memoria victimelor din Romania.

Sursa foto si text: agerpres

 


Un comentariu

  1. Nelutu
    Reply

    Selectam de urgenta moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fieare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video


horoscop 18 iulie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 iulie 2019. Capricornii sunt emotivi, iar Săgetătorii au câteva cheltuieli de făcut


iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct