Mondo News

”Regele Cocainei” din Milano a evadat din închisoare! Metoda folosită de temutul mafiot, lider al Ndrangheta

Marti, 25 Iunie 2019 20:31
Scris de: Vlad Economu
”Regele Cocainei” din Milano a evadat din închisoare! Metoda folosită de temutul mafiot, lider al Ndrangheta

Rocco Morabito (foto), un lider al mafiei italiene, supranumit „regele cocainei din Milano”, împreună cu alți trei deținuți, a evadat dintr-o închisoare din Uruguay, acolo unde aștepta să fie extrădat în Italia, anunță The Guardian.

Rocco Morabito, în vârstă de 53 de ani, lider al uneia dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată din Italia, ’Ndrangheta, a reușit să evadeze din penitenciarul din Montevideo printr-o gaură din acoperișul închisorii. Alături de el au fugit și alți trei prizonieri care urmau să fie extrădați în Brazilia și Argentina, inclusiv un deținut care era acuzat de crimă. Cei patru bărbați au coborât pe o frânghie într-o casă din apropierea închisorii și l-au jefuit pe proprietar.

Citește și:  LIDERUL CLANULUI MAFIOT GAMBINO, FRANCESCO ‘FRANK’ CALI, ASASINAT ÎN FAŢA CASEI SALE DIN NEW YORK

Rocco Morabito se ascundea de poliție de mai bine de 23 de ani, dar a fost arestat în septembrie 2017, într-un hotel de lux din Montevideo, împreună cu soția sa. Mafiotul a fost condamnat în lipsă, în Italia, la 30 de ani de închisoare. El era căutat de polițiști încă din 1994, când a încercat să importe o tonă de cocaină, în valoare de 7,64 milioane de dolari, din Italia în Brazilia.

„Este inacceptabil faptul că un infractor precum Morabito a reușit să evadeze din închisoarea din Uruguay, în timp ce aștepta să fie extrădat în Italia. Voi cere explicații imediat guvernului de la Montevideo și com continua să îl vânăm pe Morabito, oriunde s-ar afla”, a declarat ministrul de interne italian Matteo Salvini.

Citește și:  CARMINE ”ȘARPELE” PERSICO, UNUL DINTRE CEI MAI MARI MAFIOȚI DIN LUME, A MURIT! VIDEO

Rocco Morabito a obținut acte de identitate în Uruguay după ce a prezentat un pașaport brazilian fals, pe numele „Francisco Capeletto”. El a ajuns în Uruguay în 2002 și și-a cumpărat o vilă luxoasă pe coasta de sud, în resortul Punta del Este.

La perchezițiile în locuința lui Morabito, polițiștii au descoperit 13 telefoane mobile, 12 carduri bancare, două mașini, 150 de fotografii în format pentru pașaport, în care bărbatul apărea sub mai multe deghizări, bijuterii, 50.000 de dolari bani cash, dar și un pistol. Rocco Morabito a petrecut doi ani și jumătate în închisoarea din Montevideo, așteptând să fie extrădat în Italia. De-a lungul timpului, el a încercat mai multe metode prin care să evite extrădarea și l-a insultat pe judecător.

Sursa traducere: Digi24


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 noiembrie 2019, horoscop marti, horoscop azi horoscop zilnic Horoscop 19 noiembrie 2019. Racii pleacă la drum, iar Balanțele sunt într-un anturaj greșit


politie, romania, istorie, legi, Când aveau voie să te bată polițiștii bucureșteni din urmă cu 200 de ani?


alex bodi, bianca dragusanu, divort, dezvaluiri, Alex Bodi n-a mai rezistat și s-a dezlănțuit! A făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Când se pronunță divorțul


Mirepoix-sur-Tarn, franta, pod prabusit, video, un mort, Franța. Un pod s-a prăbușit în sud-vestul țării! Un mort și mai multe persoane dispărute! Video