Mondo News

Rectificare bugetară pozitivă anunțată de ministerul Finanțelor

Sambata, 11 Noiembrie 2017 12:51
Scris de: Vlad Economu
Rectificare bugetară pozitivă anunțată de ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor anunță a doua rectificare bugetară pozitivă. Bani în plus pentru ministerele Muncii, Sănătății, Educației, Justiției. Fonduri diminuate pentru Finanțe, Dezvoltare Regională, Cultură.

Aceasta rectificare bugetară care va fi finalizată în luna noiembrie, a două din acest an, va fi una pozitivă. Această s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB, anunța, vineri seară, Ministerul Finanțelor. Bani în plus vor fi alocați ministerelor Muncii, Afacerilor Interne, Transporturilor, Sănătății, Justiției și Educației. Fondurile vor scădea la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii și Ministerul Mediului.

Este posibilă o creștere economică

Potrivit Ministerului Finanțelor, rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creșteri economice de 6,1% față de 5,6%, cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare și de 5,2%, estimare avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017. Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde lei la 842,5 miliarde lei.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 280,2 milioane lei. Cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 503,8 milioane lei. Proiectul Ordonanței de Urgență privind a două rectificare bugetară pentru anul 2017 va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe de guvern.

Sursa foto: economica.net


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis