Mondo News

Război total pentru funcția de președinte a USR

Vineri, 16 August 2019 12:09
Scris de: Vlad Economu
Război total pentru funcția de președinte a USR

Dan Barna candidează pentru un nou mandat în fruntea USR. Principala sa contracandidată este Cosette Chichirău, care și-a construit campania pe atacuri la adresa lui Dan Barna.

Cinci membri ai USR s-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, liderul formaţiunii urmând să fie ales prin votul tuturor membrilor. În cursa internă s-au înscris Dan Barna, actualul preşedinte al USR şi candidatul Alianţei USR – PLUS pentru alegerile prezidenţiale, Cosette Chichirău, deputat şi preşedinte USR Iaşi, Vişinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, preşedinte USR Sector 5, şi Liviu David, membru USR Balş. Potrivit unor surse din USR, Dan Barna a fost criticat în interiorul partidului pentru faptul că a impus alegerile pentru șefia partidului înaintea celor prezidențiale. El este acuzat că a apelat la acest artificiu pentru a-și asigura realegerea în fruntea formațiunii, bazându-se pe faptul că nu va fi dat jos de la șefia USR în timp ce candidează pentru Palatul Cotroceni, scrie România Liberă.

Bătălia pare că se va da între actualul președinte Dan Barna și Cosette Chichirău, ceilalți trei candidați fiind mai puțin cunoscuți. De altfel, Cosette Chichirău a început, deja, o campanie agresivă, atacându-l la scenă deschisă pe Dan Barna.

Chichirău iese la atac

”Preşedintele USR trebuie să distingă mereu între scop şi mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru. Candidez la preşedinţia USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospeţimea democratică, respectul faţă de principii şi recunoaşterea meritelor şi a competenţei. Candidez la preşedinţia USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum”, afirmă Cosette Chichirău.

Ea consideră că ”garanţia unei guvernări capabile şi oneste vine din modul în care partidul funcţionează în interior“. ”Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competenţa, meritocraţia, transparenţa, implicarea, atunci le vom respecta şi la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Şi de-asta consider că importantă este nu doar destinaţia, ci şi calea pe care o urmăm pentru a ajunge acolo“, a comentat deputatul Cosette Chichirău.

Vot electronic

Campania electorală internă durează până pe 31 august. Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, președintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie. Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfășura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfășoare în intervalul 9-11 septembrie, mai scrie sursa citată.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”