Mondo News

Radu Zlati: Ponta e pe cale sa distruga proiectul USL inainte sa-si fi indeplinit promisiunile facute tarii

Marti, 25 Februarie 2014 16:13
Scris de: Iulia Cristina
Radu Zlati: Ponta e pe cale sa distruga proiectul USL inainte sa-si fi indeplinit promisiunile facute tarii

Deputatul PNL, Radu Zlati, le atrage atentia colegilor parlamentari din PSD ca premierul Victor Ponta este pe cale sa comita o imensa greseala, respectiv distrugerea proiectului USL, inainte sa-si fi indeplinit promisiunile facute tarii in 2011.

“Premierul Victor Ponta, ca este pe cale sa comita o imensa greseala si anume sa distruga proiectul USL inainte ca acesta sa isi fi indeplinit marile promisiuni facute tarii incepand din 2011″, le transmite deputatul Zlati colegilor sai parlamentari din PSD.

Deputatul liberal a tinut sa sublinieze ca refuzul tacit al premierului Ponta de a accepta modificarile cerute de PNL pe portofoliile care apartin de drept liberalilor, conform intelegerii cu PSD, nu a facut decat sa deschida o criza guvernamentala, care in final ar putea duce la ruperea USL.

“Acum aproape trei saptamani partidul pe care il reprezint in Parlament a considerat de cuviinta sa faca niste modificari pe portofolii ministeriale care, printr-o intelegere explicita cu PSD, fusesera repartizate PNL. Portofolii pe care le-am votat cu o zdrobitoare majoritate. Astfel, PNL a solicitat premierului Victor Ponta sa nominalizeze pe domnul Klaus Johannis pentru portofoliul de Interne, pe domnii Teodor Atanasiu la Economie, Cristian Busoi la Sanatate si Eugen Nicolaescu la Finante. Aditional, PNL solicita ca functia de vicepremier pe problematici economice sa revina ministrului de Interne, Klaus Johannis, chiar daca in 2012 noi votaseram ca ea sa revina ministrului de Finante. Pentru aceasta din urma modificare ar fi trebuit un vot in Parlament, procedura de vot care ar fi ocupat 30 de minute din pretiosul timp al premierului Ponta.

Ei bine, desi nici premierul nici reprezentanti autorizati ai PSD nu au comentat vreodata negativ aceste nominalizari, domnul Ponta a refuzat practic sa le accepte. Initial a fost invocata necesitatea respectivului vot in Parlament – vot care ar fi provocat o criza; ulterior au aparut alte motivatii, mai mult sau mai putin credibile. Astfel s-a deschis in realitate o criza guvernamentala, care ar putea duce in final la ruperea aliantei din care deocamdata atat PSD cat si PNL fac parte”, a mai aratat Radu Zlati.

Citeste si: Antonescu a declarat ca nu va demisiona de la conducerea Senatului

In opinia lui Radu Zlati, refuzul lui Ponta de a accepta nominalizarile PNL este de fapt un refuz de a oferi tarii posibilitatea ca proiectul comun asumat in decembrie 2012 sa mearga mai departe.

“Ceea ce pot constata este ca, la atata vreme dupa propunerea liberala: simpla, neechivoca, vizand personalitati de marca ale PNL si ale vietii politice romanesti, persoane acceptate in principiu de catre premierul Ponta, acesta refuza sa faca respectivele nominalizari. Refuza astfel sa ofere, tarii si USL, posibilitatea continuarii proiectului asumat in Decembrie 2012. Desigur primim noi, liberalii, vorbe frumoase despre cat de dedicat este domnul Ponta cauzei USL si cat de deschis este acesta dialogului deschizator de solutii. Personal eu si colegii mei liberali am dori ceva mai simplu si mai plin de urmari: semnatura premierului in josul paginii in care sunt inaintate catre Parlament propunerile facute de catre PNL”, mai sustine deputatul liberal.

Radu Zlati a facut referire si la demiterile facute luni de Victor Ponta in randul structurilor guvernamentale, doua persoane nominalizate de PNL fiind eliberate din functii, dupa ce dimineata declarase ca nu va da afara niciun liberal care doreste sa ramana in structurile guvernului.

Pana cand complicatele socoteli ale premierului Ponta il vor face sa ia o hotarare, de orice fel ar fi ea, il rog pe acesta sa isi aduca aminte ca poti minti putina vreme pe toata lumea si destula de multa vreme pe putini oameni, dar nu poti minti tot timpul, pe toti. Si nu te poti declara om politic responsabil, fie si numai in Romania, daca declari dimineata ca nu vei elibera din functie nici un liberal care doreste sa ramana in cadrul Guvernului, iar la amiaza elimini din structurile guvernamentale doua persoane nominalizate anterior de catre PNL, si anume un secretar de stat la Ministerul Justitiei si conducatorul ANPC”, a mai aratat Radu Zlati.


2 comentarii

 1. COSTEL
  Reply

  Hot de hot , smecher de smecher acest DOROBANTU VALENTIN de la CFR Calatori ???
  “Valentin Dorobanțu, șeful CFR Călători, cercetat de DNA și Poliția Transporturi Bucuresti.

  Valentin Dorobanțu, directorul general al companiei CFR Călători, este audiat de Poliția Transporturi București, pentru mai multe infracțiuni de natură economică, realizate la CFR Călători sub conducerea sa. Potrivit informațiilor , în 14 februarie, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a făcut plângere penală împotriva lui Valentin Dorobanțu și a înaintat Direcției Naționale Anticorupție dosarul privind ilegalitățile săvârșite de directorul general la CFR Călători, descoperite de Corpul de Control al ministrului Transporturilor.
  Valentin Dorobanţu, managerul privat al CFR Călători, a fost chemat, la sfârșitul lunii ianuarie, de urgenţă la Guvern, în contextul finalizării raportului Corpului de Control și pentru a-i fi aduse la cunoștință neregulile constatate ”
  Nicio pierdere acest arogant si frustrat impus la conducerea CFR Calatori de puscariasul Relu Fenechiu .

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC


dana budeanu, criza de nervi, acuzatii, medici, coronavirus, pandemie Dana Budeanu, criză de nervi pe facebook: ”Băi nenorocițiloooor! Știu tot ce se întâmplă criminalilor!”


Coronavirus, plamani, video, SARS-CoV-2, covid-19, pacient, infectie, inflamatie Primul video care arată ce se întâmplă mai exact în plămânii unui pacient bolnav de COVID-19. Video


ora de vara 2020, 29 martie 2020, romania, ceasuri, ora inapoi Ora de Vară 2020. În această noapte dăm ceasurile înainte şi dormim o oră mai puţin