Mondo News

Prognoza meteo pentru weekend. Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic

Sambata, 07 Iulie 2018 00:19
Scris de: Vlad Economu
Prognoza meteo pentru weekend. Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic

ANM a emis, vineri, o informare meteorologică și o atenționare de tip cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Ambele avertizări sunt valabile 3 zile.

Informarea intră în vigoare sâmbătă la ora 12:00 și expiră luni la ora 21:00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Atenționarea cod galben este valabilă în 32 de județe, de sâmbătă, ora 16:00, până luni la ora 21:00. Potrivit meteorologilor, în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Sursă foto: adevărul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis