Mondo News

Prognoza meteo pentru două săptămâni! Vine miezul iernii sau primăvara?

Marti, 02 Ianuarie 2018 11:24
Scris de: Vlad Economu
Prognoza meteo pentru două săptămâni! Vine miezul iernii sau primăvara?

Pana la jumatatea lui ianuarie, temperaturile minime nu vor cobori sub -5 grade Celsius decat la munte, iar cele maxime vor atinge pe alocuri 14-15 grade Celsius. Astfel, valorile termice vor fi in toata tara cu cel putin 10 grade peste normalul acestei perioade.

Vremea se va raci usor in zilele urmatoare, dar spre finalul saptamanii temperatura va creste si va reveni aproape de valorile din prima zi a anului. De asemenea, cele mai mari sanse de precipitatii vor fi marti si miercuri, insa probabilitatea de a ninge este mica.

Iata insa care este prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie:

Muntenia

Temperaturile maxime vor cobori de la 11 grade, in prima zi, pana la 6-8 grade in intervalul 2-6 ianuarie. In zilele de 7 si 8 ianuarie, vremea se va incalzi, astfel incat mediile diurne se vor apropia de 10 grade. Catre finalul celor doua saptamani, vremea va intra din nou intr-un proces de racire, iar media maximelor va fi de 5-6 grade, mai mari decat in mod normal la aceasta data.

In timpul noptilor, temperaturile nu vor avea variatii importante, incadrandu-se intre -1 si 1 grad, cu cele mai coborate valori in jurul datei de 6 ianuarie. In ce priveste precipitatiile, probabilitatea va fi mai ridicata doar in intervalul 2-4 ianuarie si dupa mijlocul celei de-a doua saptamani.

Transilvania

In primele trei zile, maximele vor scadea de la o valoare de 9 grade in prima zi, pana la 3-4 grade in intervalul 3-5 ianuarie. Apoi, temperaturile maxime vor fi in crestere, din nou spre 9 grade in 7 ianuarie, data dupa care vremea se va raci usor de la o zi la alta, astfel incat media maximelor in intervalul 11-14 ianuarie va fi de 4 grade.

Temperaturile minime nu vor avea o variatie semnificativa pe parcursul celor doua saptamani, iar media lor se va situa in jurul a 0 grade in primele trei zile ale intervalului, apoi se va situa intre -4 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 6 si 7 ianuarie si, din nou, pe 13 si 14 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 2-4 si 10-14 ianuarie, dar doar pe 2 ianuarie pot fi mai importante cantitativ.

Moldova

In prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime de 9-11 grade, apoi pana in 5 ianuarie vremea se va raci, insa valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale. La finalul acestei perioade, temperaturile maxime vor fi de 4-6 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 si -1 grad. In urmatoarele doua zile vremea se va incalzi accentuat, media maximelor se va apropia din nou de 9-10 grade, iar a minimelor va fi usor negativa.

In ultima parte a intervalului, vremea se va raci treptat, apoi nu vor fi variatii insemnate de la o zi la alta. Temperaturile din timpul zilei vor ajunge la 2-6 grade, iar noaptea se vor situa intre -4 si 0 grade, caracterizand o vreme relativ calda pentru a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 2-4 ianuarie, in special pe 2, cand se pot inregistra cantitati mai importante, precum si dupa data de 8 ianuarie.

Oltenia

Valorile maxime vor scadea de la o valoare medie de 11 grade in prima zi spre 6-7 grade intre 2 si 6 ianuarie, apoi pe 7 si 8 ianuarie vremea va deveni din nou calda, cu o medie de 9 grade a temperaturilor maxime. Va urma un proces de racire, care va determina scaderea spre 5-6 grade a temperaturilor maxime spre finalul celei de a doua saptamani de prognoza.

Temperaturile minime vor fi situate, in general, intre -2 si 2 grade, cu cele mai scazute valori in jurul datei de 6 ianuarie. Din punct de vedere al precipitatiilor, posibilitatea de aparitie va fi foarte redusa in intervalul 5-8 ianuarie, dar in celelalte zile va fi mai mare, cu precadere in jurul datelor de 2, 10 si 11 ianuarie, cand precipitatiile se pot semnala pe arii mai extinse.

Dobrogea

Vremea va fi calda la inceputul intervalului, cand se vor inregistra temperaturi maxime in jurul valorii de 10 grade. Apoi, maximele vor scadea pana la valori de 7-8 grade in intervalul 3-6 ianuarie. Ulterior, vremea se va incalzi usor, iar in jurul datei de 7-8 ianuarie se vor atinge temperaturi maxime de 9-10 grade. In ultimele zile ale intervalului de prognoza, maximele vor scadea, din nou, spre 6-7 grade.

Minimele nu vor avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani de prognoza si se vor situa, in general, intre 0 si 4 grade, cu cele mai scazute valori in jurul datei de 6 ianuarie si cele mai ridicate pe 3, 9 si 10 ianuarie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata intre 2 si 4 ianuarie, dar si intre 9 si 13 ianuarie, insa acestea se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datei de 3 ianuarie. In celelalte zile, conditiile pentru precipitatii vor fi reduse.

Banat

Vremea, deosebit de calda in prima zi a intervalului, cand media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, se va raci treptat in zilele urmatoare, astfel incat, pe 3 si 4 ianuarie, maxima va fi de 5-6 grade. Ulterior, un nou proces de incalzire va determina, pe 7-8 ianuarie, temperaturi maxime de 12-13 grade, iar apoi regimul termic va marca o scadere, spre valori medii de aproximativ 6 grade, intre 11 si 14 ianuarie.

Temperaturile minime se vor situa, in prima saptamana, intre 0 si 2 grade, apoi acestea vor creste spre 3 grade intre 8 si 10 ianuarie. Ultimele zile ale prognozei vor fi caracterizate de o tendinta de scadere, spre valori situate in jurul a 0 grade, pe 13 si 14 ianuarie. Se vor semnala precipitatii la nivel local in intervalul 1 – 4 ianuarie, insa la mijlocul acestui interval acestea vor fi mai importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va creste abia dupa data de 9 ianuarie, insa acestea vor fi pe ariii restranse si in general slabe cantiativ.

Crisana

Intervalul de prognoza va debuta cu un proces de racire a vremii, care va determina o scadere a temperaturilor maxime la scara intregii regiuni, de la aproximativ 11 grade in prima zi, spre 4-5 grade intre 3 si 5 ianuarie, cand regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii. Apoi, temperatura medie diurna va creste din nou, spre 11-13 grade in intervalul 6-9 ianuarie, pentru ca ulterior sa scada treptat, pana la 6 grade in intervalul 11-14 ianuarie.

Temperaturile minime vor marca o scadere, de la 3 grade in primele doua nopti, spre -1 grad in jurul datei de 5 ianuarie, apoi vor creste din nou, pana la 2-3 grade intre 8 si 10 ianuarie. Ultimele zile vor fi caracaterizate de o noua scadere a minimelor, astfel incat, la jumatatea lunii ianuarie, se prognozeaza din nou o medie regionala de -1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 1-4 ianuarie si 9-14 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi mai importante cantitativ in jurul datei de 2 ianuarie.

Maramures

In primele zile ale intervalului, vremea se va raci treptat, astfel incat temperaturile maxime vor scadea, de la 8-9 grade la inceput, spre 3 grade pe 4-5 ianuarie. Apoi, temperaturile vor creste, iar maximele vor atinge 9-10 grade pe 7-8 ianuarie. Ulterior, vremea se va raci din nou treptat, iar in ultimele zile ale celei de a doua saptamani, maximele vor fi de 4-5 grade.

In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea se vor mentine in jurul valorii de 1-2 grade in primele nopti, apoi vor scadea spre -2 grade la sfarsitul primei saptamani. In a doua saptamana, minimele vor avea valori de -2-0 grade. Vor fi precipitatii aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, exceptand intervalul 5-9 ianuarie, cand probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa. Cantitati mai importante de apa se pot consemna in jurul datei de 2 ianuarie.

La munte

In primele cinci zile ale intervalului, vremea se va raci, astfel ca temperaturile medii vor ajunge sa fie negative si in timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului (-10 grade). Vor urma trei zile in care vremea se va incalzi accentuat, apoi va debuta un nou proces de racire, care va dura pana in jurul datei de 11 ianuarie. In ultimele zile ale intervalului, nu vor fi variatii termice semnificative de la o zi la alta.

In timpul zilei, temperaturile se vor situa in jurul valorii de 0 grade, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre -10 si -5 grade. In ansamblu, vremea va fi mai calda decat in mod normal pe tot parcursul intervalului. Cele mai ridicate sanse de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ninsoare, vor fi in intervalele de 2-5 si 9-14 ianuarie.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Horoscop 20 ianuarie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 ianuarie 2019. Gemenii primesc niște bani, iar Leii sunt destul de retrași


boo a murit, catel, pomeranian, probleme cardiace, boo, catel dragut Boo a murit! “Cel mai drăguț cățel din lume” avea 12 ani


mihai bobonete, bobita, las fierbinti, interventie chirurgicala, probleme, sanatate Mihai Bobonete alias ‘Bobiţă’ din Las Fierbinţi, anunţ trist pentru fani! Problemele de sănătate îl vor ţine imobilizat la pat o perioadă


luna sangerie, eclipsa totala luna, eveniment astronomic, observator astronomic, ianuarie 2019, 20-21 ianuarie, Luna sângerie. O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie