Mondo News

Premier League este cel mai bogat campionat din lume – Studiu

Luni, 11 Iunie 2018 15:47
Scris de: Vlad Economu
Premier League este cel mai bogat campionat din lume – Studiu

Deloitte, una dintre cele mai mari firme de consultanţă fiscală, a efectuat o analiză în ceea ce priveşte creşterea veniturilor în campionatele puternice din Europa.

Vara anului 2017 a oferit una dintre bombele începutului de sezon, prin transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG, contra sumei de 222 de milioane de euro, brazilianul devenind astfel cel mai scump transfer din istorie, urmat de francezul Kylian Mbappe, transferat de la Monaco la PSG contra sumei de 145 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, Premier League (Anglia), La Liga (Spania), Bundesliga (Germania), Serie A (Italia) şi Ligue 1 (Franţa) au avut încasări de 14,7 miliarde de euro în sezonul 2016-2017, cu o creştere de 9% faţă de anul precedent. Campionatul Angliei este, în continuare, cel mai bogat din lume. Cele 20 de cluburi din prima divizie au adunat 5,3 miliarde de euro din drepturile de televizare, sponsorizări şi vânzări de bilete.

Televiziunile Sky, respectiv BT au revendicat drepturile pentru difuzarea meciurilor de Premier League în Anglia, şi vor scoate din buzunar suma de 4.46 miliarde de euro pentru un contract de televizare între 2019 şi 2022, mai mică decât înţelegerea precedentă, în valoare de 5.1 miliarde de euro.

Locul secund este ocupat de campionatul care a pus stăpânire în ultimii ani pe ambele trofee europene, Champions League şi Europa League. Cluburile din La Liga au adunat venituri totale de 2.86 miliarde de euro în sezonul 2016-2017, cu ajutorul noilor înţelegeri pentru drepturile TV, surclasând Bundesliga la acest capitol.

Sursa traducere: prosport


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 ianuarie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 ianuarie 2019. Săgetătorii se apropie de latura spirituală a vieții, iar Peștii au chef de muncă


filme, super eroi, filme dc, dc comics, shazam, zachary levi, video, incasari Filmul cu super-roi care poate bate recordul de încasări al lui Aquaman! Vezi video în articol


alin vaduva, concurent, x factor, calugarie Un fost concurent de la X Factor s-a călugărit. Despre cine este vorba


Premiile Oscar 2019, oscar 2019, kevin hart, prezentator, refuz, oscar fara prezentator, hollywood Premiile Oscar 2019. Gala s-ar putea desfășura fără un prezentator, pentru prima dată în ultimii 30 de ani