Mondo News

Plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă la DNA! Un miliardar și un fost ministru PSD, reclamați și ei! Reacția fostului premier

Joi, 21 Noiembrie 2019 20:15
Scris de: Vlad Economu
Plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă la DNA! Un miliardar și un fost ministru PSD, reclamați și ei! Reacția fostului premier

Reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei de Tenis, a Vioricăi Dăncilă, fost premier, şi a unui fost miniştru din guvernul PSD.

Update: Viorica Dăncilă a confirmat, joi seara, că va fi audiată la DNA și a lansat noi acuzații la adresa lui Klaus Iohannis. ”Informația este pe jumătate falsă, nu este în totalitate. Am spus că toți cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis au avut dosare penale. Victor Ponta în 2014, Dan Barna în primul tur. Purtătorul de mesaj al lui Klaus Iohannis m-a amenințat cu procurorii. Ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, nu că nu mă va invita luni, marți sau peste o perioadă de timp. Iohannis și cei care flutură cătușele ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau duminică, pentru ca oamenii să nu mă mai voteze.”, a spus Viorica Dăncilă.

“Pe 15 noiembrie a fost depusă o plângere pe numele meu. DNA a spus că nu mă invită mâine la audieri, dar de invitat mă va invita. Poate că mulți din echipa lui Iohannis care fac o campanie cu cătușe ar fi vrut să ma vadă la DNA, poate chiar duminică să nu se mai voteze”.

Știre inițială

El reclamă deturnarea de fonduri publice în organizarea unui turneu de tenis. După ce în presă au apărut zvonuri că Dăncilă a fost chemată vineri la DNA pentru a da explicaţii în acest dosar, conducerea Direcţiei Anticorupţie a dezminţit informaţia.

Plângerea, înregistrată pe 15 noiembrie la DNA, a fost făcută împotriva lui Ion Țiriac, președintele FRT, dar şi a Vioricăi Dăncilă, premier la data respectivă, a fostului ministru de finanțe, Eugen Teodorovici, a fostului ministru al Tineterului și Sportului, Bogdan Matei, a șefului COSR, Mihai Covaliu, a fostului șef FRT, George Cosac, și a cetățeanului maghiar Marky Jeno, directorul turneului Bucharest Open.

În plângerea înaintată DNA, Iacov face acuzaţii de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

Iacov mai precizează faptul că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.

După ce în presă au apărut zvonuri că Dăncilă a fost chemată vineri la DNA pentru a da explicaţii în acest dosar, conducerea Direcţiei Anticorupţie a dezminţit informaţia. “În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”, arată DNA într-un anunț de presă.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mos nicolae, obiceiuri, traditii, sfantul nicolae, nicolae de myra Moș Nicolae. Obiceiuri și tradiții. Cine a fost Sfântul Nicolae


jjames bond, no time to die, trailer, video, No time to die. Primul trailer pentru viitoarea peliculă James Bond! Video


brad de craciun, marbella, cel mai scump brad, Debbie Wingham, paza permanenta Cel mai scump brad de Crăciun din lume! Are pază asigurată permanent! Foto în articol


spioni rusi, alpi, franta, baza operatiuni, agenti gru, asasinate la comanda, le monde Franța, baza agenților ruși specializați în asasinate la comandă în Europa