Mondo News

Ambulanta chemata la DIICOT pentru socrul CRISTINEI RUS

Luni, 08 Decembrie 2014 16:32
Scris de: Vlad Economu
Ambulanta chemata la DIICOT pentru socrul CRISTINEI RUS

Procurorii DIICOT si ofiterii de politie judiciara din cadrul DGCCO au efectueaza luni, 8 decembrie, 31 de PERCHEZITII domiciliare pe raza judetelor Ilfov, Arad si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializate in comiterea infractiunilor de MANIPULARE a PIETEI de CAPITAL, DELAPIDARE si SPALARE de BANI. PREJUDICIU ESTIMAT: 15 MILIOANE de EURO.

UPDATE 16.33: O ambulanta a fost chemata luni dupa-amiaza la sediul DIICOT pentru Gheorghe Bilteanu, socrul CRISTINEI RUS, care este audiat luni audiat impreuna cu DRAGOS BILTEANU, sotul artistei. Se pare ca Gheorghe Bilteanu a acuzat probleme cu tensiunea.

Gheorghe Bilteanu, de profesie economist, a fost ales in vara drept membru in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor de la SIF Muntenia, dupa ce fostul consiliu fusese revocat la cererea SIF Banat-Crisana, reprezentat chiar de sotul Cristinei, DRAGOS BILTEANU.

UPDATE 10.10: DRAGOS BALTEANU, sotul artistei CRISTINA RUS, este audiat la aceasta ora de procurorii DIICOT in acest DOSAR!

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2012-2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.

In acest scop, acestia au folosit persoane juridice nerezidente, precum si persoane juridice de nationalitate romana, la care asociati au fost avocati care au detinut pentru acestia actiunile SIF 1, asigurandu-le sustragerea de la o eventuala decizie de concertare in conditiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum si disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obtinute prin DELAPIDARE.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la CAMATARII din TELEORMAN, GIURGIU si BUCURESTI 

De asemenea, exista suspiciuni ca membrii grupului infractional organizat s-au implicat si in operatiuni de manipularea PIETEI de CAPITAL, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12.09.2013, 13.09.2013 si 16.09.2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Mecanismele bursiere au fost grav afectate, intrucat operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF BANAT – CRISANA SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata “deal”, pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale.

Beneficiarii acestor operatiuni au fost chiar liderii grupului, care si-au consolidat pozitia in interiorul SIF BANAT CRISANA SA, prin detinerile directe/indirecte peste limita impusa de art. 2861 din Legea 297/2004.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT in VALEA JIULUI: Retea de PROXENETI cu profesor universitar si studente implicate 

La sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrala vor fi aduse in vederea audierii 25 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. Actiunea a fost realizata cu sprijinul Jandarmeriei Romane”, se arata in comunicatul procurorilor DIICOT.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

top 30, femei frumoase, hollywood, actrite, senzualitate, galerie foto, video, marylin monroe, monica bellucci,frumusete, film, Hollywood, vedete, femei, foto, fotografii, nicole kidman, top, charlize theron, vot, clasament, poze, imagini, Jane Seymour, Sharon Stone, viral, Marilyn Monroe, Monica Bellucci, Catherine Zeta Jones, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Kim Basinger, top femei, femei frumoase, cele mai frumoase femei, top femei frumoase 30 cele mai frumoase femei din istoria Hollywood-ului! Senzualitate și șarm la superlativ! Galerie foto


luke perry, ultimul rol, once upon a time in hollywood, video, quentin tarantino Luke Perry, văzut pentru prima oară în rolul final! Secvențe din ultimul film în care a jucat, „Once Upon A Time In Hollywood“. Video


telekom, retragere, mass media, telefonie mobila, orange, RCS-RDS, abonati, telekom sport Șoc pe piața mass media! Telekom se retrage din România! Ce se întâmplă cu abonații


horoscop 22 mai 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 mai 2019. Scorpionii au o zi calmă, iar Vărsătorii nimeresc într-un mediu ostil