Mondo News

Papa Francisc a transmis un mesaj dur cu ocazia Anului Nou

Luni, 01 Ianuarie 2018 13:01
Scris de: Vlad Economu
Papa Francisc a transmis un mesaj dur cu ocazia Anului Nou

În mesajul său de Anul Nou, papa Francisc a spus că anul 2017 a fost tulburat de război, minciuni şi nedreptate. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La ultimul său eveniment public din 2017, slujba de vecernie ţinută la Bazilica Sfântul Petru, suveranul pontif a spus că umanitatea a ”irosit şi a rănit” anul ” în multe feluri provocând decese, minciuni şi nedreptăţi”.

În timp ce războiul este cel mai evident semn de ”orgoliu absurd, incapabil de a simţi remuşcare”, multe alte păcate au provocat ”degradarea umană, socială şi a mediului”.  ”Trebuie să ne asumăm responsabilitatea tuturor acţiunilor în faţa Domnului, a fraţilor noştri şi a creaţiei noastre”, a mai spus suveranul pontif.

Cu toate că nu a făcut referire la un eveniment anume din 2017, papa şi-a făcut auzita vocea pe multe dintre subiectele arzătoare ale momentului de-a lungul anului. În luna aprilie, papa Francisc a condamnat ”masacrul inacceptabil” al civililor nevinovaţi care au pierit într-un atac cu arme chimice în Siria.

În urmă cu doar o lună, a vizitat Myanmar, unde peste 600.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi să se refugieze în ţara vecină, Bangladesh, vorbind cu autorităţile, în încercarea de a calma criza.

În timpul unei excursii efectuate în luna septembrie, papa a încercat de asemenea să încurajeze procesul de pace din Columbia şi a făcut lobby, în mai, pe lângă preşedintele american Donald Trump pentru a acorda mai multă atenţie problemei schimbărilor de climatice.

Pe fundalul tensiunilor în creştere între Coreea de Nord şi Occident, papa Francisc şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la arsenalul nuclear. La finalul slujbei, Francisc a traversat Piaţa Sfântul Petru, a dat mâna cu credincioşii şi a făcut fotografii, după care s-a oprit pentru scurt timp în dreptul scenei naşterii Domnului amenajată în piaţă.

În prima zi din 2018, suveranul pontif, liderul celor 1,2 miliarde de catolici din lumea întreagă, va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Mondială a Păcii.

Sursa foto: corriere.it


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

video, jucator, liga I, videochat, masaj, barbatie, alt barbat Video șocant! Unul dintre jucătorii de viitor ai României filmat gol pușcă în timp ce un amic îi freca bărbăția


mircea badea, antena 3, daune morale, florin toma, decizie definitivă Mircea Badea și Antena 3 sunt buni de plată! Sentința este definitivă


cristi borcea, interviu, dinamo, club blestemat, revenire, condiții Cristi Borcea s-a convins: Dinamo este un club blestemat! Condiția pentru a reveni în “Groapă”


gigi becali, loc de munca, lacatus mecanic, paznic, baneasa Ce loc de muncă avea Gigi Becali înainte de Revoluţie! Situația era cu totul alta pentru latifundiar