Mondo News

Papa Francisc a transmis un mesaj dur cu ocazia Anului Nou

Luni, 01 Ianuarie 2018 13:01
Scris de: Vlad Economu
Papa Francisc a transmis un mesaj dur cu ocazia Anului Nou

În mesajul său de Anul Nou, papa Francisc a spus că anul 2017 a fost tulburat de război, minciuni şi nedreptate. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La ultimul său eveniment public din 2017, slujba de vecernie ţinută la Bazilica Sfântul Petru, suveranul pontif a spus că umanitatea a ”irosit şi a rănit” anul ” în multe feluri provocând decese, minciuni şi nedreptăţi”.

În timp ce războiul este cel mai evident semn de ”orgoliu absurd, incapabil de a simţi remuşcare”, multe alte păcate au provocat ”degradarea umană, socială şi a mediului”.  ”Trebuie să ne asumăm responsabilitatea tuturor acţiunilor în faţa Domnului, a fraţilor noştri şi a creaţiei noastre”, a mai spus suveranul pontif.

Cu toate că nu a făcut referire la un eveniment anume din 2017, papa şi-a făcut auzita vocea pe multe dintre subiectele arzătoare ale momentului de-a lungul anului. În luna aprilie, papa Francisc a condamnat ”masacrul inacceptabil” al civililor nevinovaţi care au pierit într-un atac cu arme chimice în Siria.

În urmă cu doar o lună, a vizitat Myanmar, unde peste 600.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi să se refugieze în ţara vecină, Bangladesh, vorbind cu autorităţile, în încercarea de a calma criza.

În timpul unei excursii efectuate în luna septembrie, papa a încercat de asemenea să încurajeze procesul de pace din Columbia şi a făcut lobby, în mai, pe lângă preşedintele american Donald Trump pentru a acorda mai multă atenţie problemei schimbărilor de climatice.

Pe fundalul tensiunilor în creştere între Coreea de Nord şi Occident, papa Francisc şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la arsenalul nuclear. La finalul slujbei, Francisc a traversat Piaţa Sfântul Petru, a dat mâna cu credincioşii şi a făcut fotografii, după care s-a oprit pentru scurt timp în dreptul scenei naşterii Domnului amenajată în piaţă.

În prima zi din 2018, suveranul pontif, liderul celor 1,2 miliarde de catolici din lumea întreagă, va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Mondială a Păcii.

Sursa foto: corriere.it


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 iulie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2018. Taurii au parte de discuții aprinse, iar Balanțele au diferite cheltuieli


printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!