Mondo News

Opel pe butuci! Mii de angajați ai gigantului auto vor rămâne pe drumuri

Sambata, 16 Decembrie 2017 15:07
Scris de: Vlad Economu
Opel pe butuci! Mii de angajați ai gigantului auto vor rămâne pe drumuri

Opel, divizie a grupului PSA, va reduce programul de lucru al angajaţilor, în cadrul măsurilor de restructurare. Conducerea şi reprezentanţii acestora au ajuns la o înțelegere, transmite Reuters.

Producătorul auto german a anunţat că acordul prevede reducerea programului de lucru pentru cel puţin 6 luni, de la 1 ianuarie. Cele mai afectate vor fi departamentele de inginerie şi administraţie.

De la 1 aprilie, săptămâna de lucru va fi de asemenea scurtată la 35 de ore pentru angajaţii care au acorduri în derulare pentru un program mai lung. Opel, care în Marea Britanie îşi desfăşoară activităţile sub numele de Vauxhall, nu a precizat câţi angajaţi vor fi afectaţi de măsuri.

Compania, cumpărată de PSA de la grupul american General Motors, la începutul acestui an, are peste 37.000 de angajaţi, dintre care peste 19.000 în Germania. Opel a precizat că organizarea comună a sistemului de achiziţii pentru Opel/Vauxhall şi celelalte mărci ale grupului PSA, Peugeot and Citroen, va creşte eficienţa.

Pe termen lung, 30% din economiile obţinute din integrarea Opel în grupul PSA vor proveni din activităţile de achiziţii. PSA a dat termen Opel până în 2020 să revină la profit, în cadrul unui plan de redresare care are ca obiectiv trecerea gamei de modele a mărcii germane la srhitectura PSA.

Grupul francez vrea să genereze economii de 1,7 miliarde de euro în urma achiziţiei Opel. Alte elemente importante ale acordului anunţat vineri sunt extinderea programelor part-time pentru angajaţii mai în vârstă şi posibilitatea pensionărilor anticipate.

Sursa traducere: news.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis