Mondo News

Opel pe butuci! Mii de angajați ai gigantului auto vor rămâne pe drumuri

Sambata, 16 Decembrie 2017 15:07
Scris de: Vlad Economu
Opel pe butuci! Mii de angajați ai gigantului auto vor rămâne pe drumuri

Opel, divizie a grupului PSA, va reduce programul de lucru al angajaţilor, în cadrul măsurilor de restructurare. Conducerea şi reprezentanţii acestora au ajuns la o înțelegere, transmite Reuters.

Producătorul auto german a anunţat că acordul prevede reducerea programului de lucru pentru cel puţin 6 luni, de la 1 ianuarie. Cele mai afectate vor fi departamentele de inginerie şi administraţie.

De la 1 aprilie, săptămâna de lucru va fi de asemenea scurtată la 35 de ore pentru angajaţii care au acorduri în derulare pentru un program mai lung. Opel, care în Marea Britanie îşi desfăşoară activităţile sub numele de Vauxhall, nu a precizat câţi angajaţi vor fi afectaţi de măsuri.

Compania, cumpărată de PSA de la grupul american General Motors, la începutul acestui an, are peste 37.000 de angajaţi, dintre care peste 19.000 în Germania. Opel a precizat că organizarea comună a sistemului de achiziţii pentru Opel/Vauxhall şi celelalte mărci ale grupului PSA, Peugeot and Citroen, va creşte eficienţa.

Pe termen lung, 30% din economiile obţinute din integrarea Opel în grupul PSA vor proveni din activităţile de achiziţii. PSA a dat termen Opel până în 2020 să revină la profit, în cadrul unui plan de redresare care are ca obiectiv trecerea gamei de modele a mărcii germane la srhitectura PSA.

Grupul francez vrea să genereze economii de 1,7 miliarde de euro în urma achiziţiei Opel. Alte elemente importante ale acordului anunţat vineri sunt extinderea programelor part-time pentru angajaţii mai în vârstă şi posibilitatea pensionărilor anticipate.

Sursa traducere: news.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

irina rimes, vocea romaniei, iubit, cristian comaroni, poveste dragoste Cu cine se iubeşte Irina Rimes, după divorţul dureros prin care a trecut


barbat an 2018, barbatul anului 2019, unica, smiley Surpriză! Cine a fost desemnat Bărbatul anului 2018 în România și cât de bogat este


exatlon 2018, castigator, editia a doua, finala exatlon 2018, premiu, Alina Andronic, Iulian Pâtea, Corina Petruţ, Beatrice Olaru Câștigător Exatlon 2018. Azi aflăm cine va pleca acasă cu cei 100.000 de euro! Cine sunt pretendenții


horoscop 16 decembrie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 decembrie 2018. Leii sunt irezistibili, iar Taurii nu trebuie să se lase influenţaţi de nimeni