Mondo News

O nouă remaniere bate la ușa Cabinetului Dăncilă! Cum i-au încolțit Dragnea și Oprișan pe miniștri

Marti, 18 Decembrie 2018 08:55
Scris de: Vlad Economu
O nouă remaniere bate la ușa Cabinetului Dăncilă! Cum i-au încolțit Dragnea și Oprișan pe miniștri

Miniștrii care refuză să aplice planul PSD de descentralizare riscă să fie schimbați din funcție la primăvară, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În PSD s-a reactivat scandalul dintre miniștrii care țin cu dinții de putere și liderii din teritoriu care vor banii și decizia la județ.Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a rugat-o „cu toată tăria” pe Viorica Dăncilă, duminică, la ședința Consiliului Național, să vorbească cu miniștrii pentru ca aceștia să avanseze cu „descentralizarea puterii”.

Marian Oprișan conduce Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), structura care reunește sub același acoperiș principalii beneficiari ai descentralizării. Președintele PSD Liviu Dragnea a spus și el că funcționarii din ministere blochează proiecte și le-a dat miniștrilor un sfat „prietenesc” să nu se mai opună descentralizării pentru că nu e glumă și premierul îi așteaptă „la cotitură”.

„Eu, sfatul meu prietenesc, să o luați foarte în serios, adică deja după Sfântul Ion, într-o săptămână, doamna premier vă așteaptă cu proiectul de descentralizare. Eu vă dau din casă, doamna nu vrea să vă avertizeze pentru că e o decizie pe care a luat-o de mult și de-abia vă așteaptă la cotitură și eu zic să nu o luați în glumă. Și doi, o reorganizare a ministerelor”, a spus Liviu Dragnea la Consiliul Național.

Surse din PSD au explicat ȘTIRIPESURSE.RO că după ce se stabilesc candidații social-democrați la alegerile europarlamentare ar putea avea loc o mini-remaniere pentru a regla echilibrul de forțe din interiorul partidului și că, în acest context, un criteriu de evaluare a miniștrilor va fi acela al descentralizării.

De altfel, sursele citate au spus că ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a circulat pe toate listele de remaniere, a „supraviețuit” schimbărilor guvernamentale pentru că a fost de acord să renunțe la centrele de agrement, casele de cultură ale studenților, la cluburile sportive și la fondurile destinate funcționării acestora, toate urmând să fie preluate de județe.

Noii miniștrii de la Tineret și Cultură, Bogdan Matei și Daniel Breaz, sunt așteptați să-i urmeze exemplul lui Trif. În luna martie, liderul PSD Liviu Dragnea ridica pentru prima oară problema remanierii unor miniștri care pun frână descentralizării.

„Ori susţin programul de guvernare pe care l-au asumat şi dau drumul la dezvoltarea sectorială, ori dacă nu îşi asumă nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu e Guvern alandala, ci unul care pune în practică un program de guvernare complicat. Nu mai e de joacă cu descentralizarea”, spunea Dragnea la vremea respectivă.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol


robor, schimbare, romani, credite, calcul Milioane de români vor fi afectați! Se schimbă modul în care sunt calculate creditele! Declarația ministrului Finanțelor


politist, iasi, 112, cerere in casatorie, inedit Un polițist a înscenat un apel la 112 pentru a-și cere iubita în căsătorie


horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut