Mondo News

NASA va marca o premieră printr-o ieşire în spaţiu exclusiv feminină

Vineri, 08 Martie 2019 21:36
Scris de: Vlad Economu
NASA va marca o premieră printr-o ieşire în spaţiu exclusiv feminină

O ieşire în spaţiu realizată de un echipaj exclusiv feminin a fost programată de NASA la sfârşitul acestei luni, a anunţat marţi Agenţia Spaţială Americană, citată de DPA.

Cele două astronaute americane aflate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Anne McClain şi Christina Koch, vor realiza ieşirea în spaţiu istorică la data de 29 martie, a declarat pentru agenţia DPA purtătoarea de cuvânt a NASA, Kathryn Hambleton. Femeile au ieşit în spaţiu de numeroase ori, însă activitatea extravehiculară (EVA), aşa cum sunt denumite ieşirile în spaţiu în limbajul NASA, programată la 29 martie va fi primul eveniment de acest tip efectuat de două astronaute.

McClain şi Koch vor fi asistate de la sol de o a treia femeie, Kristen Facciol. Aceasta a publicat un mesaj pe Twitter la 1 martie în care a declarat că se va afla ”la consolă” în cadrul Centrului Spaţial Johnson al NASA, din Houston, Texas.

Cu o săptămână înainte de ieşirea în spaţiu, Agenţia Spaţială Americană va susţine o conferinţă de presă pentru a descrie activitatea celor două astronaute, a precizat Hambleton, adăugând că misiunea echipajului McClain – Koch ar putea suferi unele schimbări. McClain se numără în prezent printre cei doi astronauţi şi un cosmonaut aflaţi la bordul ISS.

Echipajul se va dubla după 14 martie, data programată pentru lansarea unei nave spaţiale ruse Soyuz, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, care îi va avea la bord pe colegul lui Koch, astronautul NASA Nick Hague, şi pe cosmonautul rus Alexei Ovcinin.

Înainte de ieşirea în spaţiu alături de Koch, McClain va efectua o EVA împreună cu Hague, la data de 22 martie. Aceasta va fi ieşirea în spaţiu cu numărul 214 realizată de pe ISS, care orbitează Terra la o distanţă de 408 kilometri. Prima femeie care a ieşit în spaţiu a fost Svetlana Saviţkaia, la 25 iulie 1984. Astronauta NASA Peggy Whitson deţine recordul pentru cele mai multe ieşiri în spaţiu realizate de o femeie – 10.

Sursa foto: NASA


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 mai 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 mai 2019. Berbecii trebuie să-și pună ambiția la treabă, iar Capricornii pleacă la drum


top 30, femei frumoase, hollywood, actrite, senzualitate, galerie foto, video, marylin monroe, monica bellucci,frumusete, film, Hollywood, vedete, femei, foto, fotografii, nicole kidman, top, charlize theron, vot, clasament, poze, imagini, Jane Seymour, Sharon Stone, viral, Marilyn Monroe, Monica Bellucci, Catherine Zeta Jones, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Kim Basinger, top femei, femei frumoase, cele mai frumoase femei, top femei frumoase 30 cele mai frumoase femei din istoria Hollywood-ului! Senzualitate și șarm la superlativ! Galerie foto


luke perry, ultimul rol, once upon a time in hollywood, video, quentin tarantino Luke Perry, văzut pentru prima oară în rolul final! Secvențe din ultimul film în care a jucat, „Once Upon A Time In Hollywood“. Video


telekom, retragere, mass media, telefonie mobila, orange, RCS-RDS, abonati, telekom sport Șoc pe piața mass media! Telekom se retrage din România! Ce se întâmplă cu abonații