Mondo News

MOTIVAREA INSTANTEI: Directorul ONB, RAZVAN DINCA, a incercat sa INFLUENTEZE MARTORI si sa DISTRUGA PROBE din dosar

Sambata, 23 Mai 2015 21:04
Scris de: Ioana Alexandra
MOTIVAREA INSTANTEI: Directorul ONB, RAZVAN DINCA, a incercat sa INFLUENTEZE MARTORI si sa DISTRUGA PROBE din dosar

Directorul suspendat al Operei Nationale Bucuresti (ONB), RAZVAN DINCA, a incercat sa INFLUENTEZE inculpati si MARTORI din dosar si a vrut sa DISTRUGA PROBE ale anchetei, arata Judecatoria Sectorului 1, in MOTIVAREA deciziei de cercetare a sa sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu.

Potrivit MOTIVARII INSTANTEI, anchetatorii au strans suficiente probe din care sa rezulte suspiciunea rezonabila ca IOAN RAZVAN DINCA a savarsit sase infractiuni de abuz in serviciu si cinci infractiuni de fals in declaratii.

“Judecatorul de drepturi si libertati retine ca in cauza exista probe din care rezulta presupunerea rezonabila ca inculpatul Dinca Ioan Razvan a incercat sa influenteze ceilalti participanti la savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati, a martorilor din cauza si totodata sa sa sustraga sau sa altereze mijloace materiale de proba”, se mentioneaza in MOTIVAREA INSTANTEI.

Citeste si: DIRECTORUL ONB, cercetat in LIBERTATE

Inculpatii din dosar s-au intalnit de mai multe ori in perioada 6 – 27 februarie, pentru a discuta ce declaratii urmau sa dea in fata organelor de urmarire penala, potrivit convorbirilor telefonice interceptate:

“Madalina: (…) nu pot sa-ti spun cum e cu Parchetul General si ce declaratii o sa dam si facem terapie de grup. Bine, nu este nici o problema. Pai o sa ne cheme sa dam declaratii toti, iti dai seama.

Roxana: Da.

Madalina: Sa zica Razvan, doamna Petrescu. Nu stiu daca o sa ajunga si la mine, posibil (cu referire la inculpatii Dinca Ioan Razvan si P.G.”, se arata in motivarea deciziei.

Aceasta nu este unica discutie purtata referitor la declaratiile ce urmau sa fie date in fata organelor de ancheta.

“I. M. G: Facem sedinta de grup…(cu referire la intalnirile dintre inculpati)

Roxy: Nasol de voi!

I. M. G: Ce vom face si cum vom da declaratii dupa data de 27.(cu referire la data de 27 februarie 2015 indicata ca termen de predare a documentelor, in ordonanta nr. 12613/P/2013 din data de 04 februarie 2015)”, este o alta conversatie redata de procurori si de care judecatorii au tinut cont.

Referitor la aceste discutii, Dinca a recunoscut doar faptul ca aceste intaniri au fost organizate, dar nu si scopul acestora.

“Cu toate acestea, judecatorul considera ca declaratia inculpatului Dinca Ioan Razvan, potrivit careia intalnirile au avut ca unic scop discutiile cu privire la existenta si locul unde se afla inscrisurile solicitate de organele de urmarire penala este contrazisa de continutul proceselor-verbale de redare a convorbirilor purtate de inculpatii si martorii din cauza, din care rezulta in esenta ca inculpatul a fost cel care a coordonat atat continutul declaratiilor ce urmau sa se dea, cat si intreaga abordare in fata organelor judiciare”, se mai arata in MOTIVAREA INSTANTEI.

Citeste si: Directorul OPEREI ROMANE, RAZVAN IOAN DINCA, a fost RETINUT pentru ABUZ in SERVICIU

In cadrul documentului citat, este redata si o discutie din care reiese ca directorul suspendat al Operei a incercat sa distruga si eventual sa sustraga numite mijloace de proba:

“Razvan: Buna ziua, domnu’ director. Ce faceti domnu’ director ?

Domn: Ce sa fac, uite iesisem in curte, in curtea curtii (cu referire la Curtea de Conturi a Romaniei).(…) Si v-am mai cautat. Ramasese ca ne vedem. Vreau neaparat sa ne vedem, ca v-am spus ca am hartia aia la mine.

Razvan: Da

Domn: Sa vedeti ce scrie nebunul ala si poate o fi si adevarat cate ceva din ce spune ala si pana in toamna cand venim mai aveti timp sa faceti ceva, sa remediati, sa… ma intelegeti?

Razvan: Am inteles.

Domn: Ca nu stiu ce spune el cu vinciuri, cu pa masii, cu amortizoare, cu draci, cu laci, cu scena, cu ma-sa-n-c*r ce spune acolo si…

Razvan: Da. Aaa, eu am de depus ceva pana maine puternic si mare si lung. Hai sa ne intalnim, ne intalnim poimaine. Puteti?

Domn: Poimaine fiind joi. (…) Da, in principiu pot. Da. Cred ca da.

Razvan: Bine domnule director. Hai sa ne auzim atunci joi si va sun eu”, este o convorbirea telefonica purtata in 10 martie de catre Razvan Dinca cu o persoana cu atributii de control in cadrul Curtii de Conturi, din care reiese, sustin magistratii, ca cei doi urmau sa altereze un inscris sau act.

In ciuda acestor probe, judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Sectorului 1 a stabilit ca nu sunt intrunite conditiile ca directorul Operei sa fie arestat preventiv.

Directorul ONB, RAZVAN DINCA, este cercetat in libertate, incepand din 13 mai, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a respins cererea procurorilor de arestare preventiva, instanta dispunand masura controlului judiciar pentru 60 de zile, timp in care acesta va fi suspendat din functie.

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 1 a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de Razvan Dinca, pe o durata de 60 zile, din 13 mai pana la 11 iulie.

In perioada controlului judiciar, directorul ONB trebuie sa mearga la sectia de politie in a carei circumscriptie isi are domiciliul, in zilele stabilite prin programul de supraveghere, la Parchet sau la instanta, ori de cate ori este chemat si sa anunte daca isi schimba locuinta si nu poate sa ocupe functia de director al Operei Nationale Bucuresti si are interdictie sa mearga la sediul institutiei.

Sursa foto: cotidianul.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul