Mondo News

Ministrul Sanatatii avertizeaza: Avem o problema foarte mare cu VACCINUL pentru HEPATITA

, 07 Mai 2017 17:04
Scris de: Vlad Economu
Ministrul Sanatatii avertizeaza: Avem o problema foarte mare cu VACCINUL pentru HEPATITA

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a declarat, duminica, ca sunt probleme privind vaccinul antihepatic destinat nou-nascutilor pentru ca nu exista niciun producator care sa il poata livra, informeaza Mediafax.

“In prezent, avem o problema foarte mare cu vaccinul pentru hepatita, pentru ca nu exista in momentul de fata niciun producator care sa aiba posibilitatea sa imi livreze acest vaccin, care se face la nou-nascut. Am gasit un stoc de vaccin, facut de o firma europeana, fabricat in India. Nu l-am luat pentru ca nu indeplinea in totalitate conditiile de punere pe piata din Europa”, a declarat Florian Bodog la Digi24. Bodog acuza fosta conducere a Ministerului Sanatatii ca nu a luat nicio masura de prevedere prin care sa se evite situatia actuala, in care mai multe judete au ramas fara stocuri de vaccin.

“Epidemia de rujeola a fost anuntata acum un, dar Ministerul Sanatatii nu a luat nicio masura si nu a facut niciun stoc pentru a suplimenta in caz de nevoie cu vaccin judete unde se epuizeaza. In acest moment, exista 10 judete unde, la Directiile de Sanatate Publica nu mai exista stocuri de vaccin. Doar la medicii de familie mai exista. Practic, firmele de vaccin au nevoie de o strategie de livrare a acestor vaccinuri, strategie care desi exista la nivel de Europa, in Romania nu se cunoaste necesarul de fiole pentru anul viitor. Nu a existat o strategie a vaccinarilor si a achizitiilor de vaccinuri. In noua lege, am prevazut un stoc de minimum sase luni”, a declarat ministrul Sanatatii.

In ceea ce priveste legea vaccinarii, aflata in dezbatere publica, ministrul precizat ca parintii care nu isi vaccineaza copiii risca sa fie acuzati de rele tratamente aplicate minorului in cazul in care acesta se imbolnaveste sau se dovedeste ca a transmis boala altei persoane.

“Exista o prevedere in lege care spune ca daca copilul pateste ceva ca urmare a relelor tratamente aplicate, parintele poate raspunde penal, dar nu sunt eu, ca ministru al Sanatatii, ci justitia. Personal, sunt de acord ca daca mi-am asumat responsabilitatea (n.r. nevaccinarii), trebuie sa raspund pentru asta. (..) Ca medic, sunt de acord cu acest principiu – daca nu este vaccinat, copilul sa nu intre incomunitate. Din cate stiu, exista si alte posibilitati educationale la momentul de fata, mai personalizate. Este un risc. Nu putem sa minimizam si nu putem sa nu tinem cont de ce se intampla in momentul de fata. In Franta, daca nu iti vaccinezi copilul, acesta nu are ce cauta in colectivitate, nu poate merge la scoala”, a declarat Florian Bodog.

Bodog a mai spus ca si-ar dori ca in noua lege sa existe sanctiuni si pentru echipa de la minister, in cazul in care apar situatii de lipsa a unor vaccinuri necesare imunizarii populatiei, sanctiuni care ar putea culmina chiar cu demiterea ministrului Sanatatii daca nu reuseste sa puna la dispozitia populatiei vaccinurile necesare. Ministrul sustine ca au fost demarate procedurile de oprire a exporturilor de vaccin, precizand ca are informatii potrivit carora a fost reclamat la Comisia Europeana din aceasta cauza.

Sursa foto: jurnalul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 28 mai 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 28 mai 2018. Gemenii au sarcini de serviciu nerezolvate, iar Racii au probleme sentimentale


politia romana, avertisment, telefoane mobile, aplicatii, ultima ora Poliția Română a lansat un avertisment de ultimă oră pentru toți posesorii de telefoane mobile


marea britanie, prostituate romania, bordeluri marea britanie, proxeneti romani Marea Britanie: Cele mai multe curve și “pești” sunt români! Povești din bordelurile britanice


vladimir draghia, castigator exatlon, poveste, viata, gabriel draghia, galati Povestea nefardată a lui Vladimir Drăghia! Cine este și ce face câștigătorul Exatlon