Mondo News

Marea Britanie. Român de 33 de ani, condamnat pentru sclavie modernă și viol

Sambata, 22 Decembrie 2018 14:25
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Român de 33 de ani, condamnat pentru sclavie modernă și viol

Un român de 33 de ani a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv sclavie modernă și viol. Acesta ar fi adus o femeie din România în Marea Britanie, ca prostituată, apoi ar fi violat-o și ar fi lovit-o într-un apartament din Coventry.

Robert Petre, în vârstă de 33 de ani, ar fi întâlnit victima în România, în luna februarie a anului trecut și ar fi amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu va fi de acord cu cererile sale, potrivit warwickshire.police.uk.

Femeia, în vârstă de 20 de ani, ar fi fost ținută într-un apartament din oraș, unde ar fi fost violată și lovită de Petre. Victima ar fi fost astfel forțată să facă sex cu mai mulți bărbați, inculpatul luând banii pentru el însuși.

La câteva săptămâni după sosirea în Marea Britanie, victima ar fi reușit să fugă și să raporteze incidentul la o secție de poliție. Petre a fugit din Marea Britanie, însă a fost prins în România și extrădat, în iulie 2018.

Pe 20 decembrie, Petre a fost găsit vinovat de fapte de viol, mai multe vătămări corporale, proxenetism și organizarea sau facilitarea călătoriei unei alte persoane în vederea exploatării, a decis Curtea din Warwick. Petre își va afla pedeapsa la o dată ulterioară.

 „Robert Petre a amenințat că va ucide copiii victimei dacă aceasta ar refuza să vină în Anglia și să se prostitueze”, a declarat procurorul. „Victima a avut curajul să descrie ce i s-a întâmplat, iar juriul l-a găsit vinovat de aceste delicte grave”, a continuat acesta.

Detectivul inspector Dave Andrews, de la poliția din Warwickshire, a spus: „Aș dori să transmit un omagiu curajului victimei în acest caz”. „Petre și-a controlat victima prin amenințarea ce îi va ucide copiii care au rămas în România. Condamnarea lui ar trebui să servească drept avertisment pentru alții care doresc să exploateze persoanele vulnerabile”, a mai declarat polițistul.

Sursa traducere: stiridiaspora.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol


robor, schimbare, romani, credite, calcul Milioane de români vor fi afectați! Se schimbă modul în care sunt calculate creditele! Declarația ministrului Finanțelor


politist, iasi, 112, cerere in casatorie, inedit Un polițist a înscenat un apel la 112 pentru a-și cere iubita în căsătorie


horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut