Mondo News

Marea Britanie. Regatul Unit poate renunța la Brexit! Decizia Curții Europene de Justiție

Luni, 10 Decembrie 2018 13:20
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Regatul Unit poate renunța la Brexit! Decizia Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis că Marea Britanie poate anula întreaga procedură Brexit, fără să aibă voie de acordul celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Decizia Curții Europene vine în contextul în care marți, în parlamentul Britanic, va avea loc un vot privind acordul de Brexit propus de premierul Theresa May.

”Marea Britanie este liberă să revoce unilateral notificarea intenției sale de retragere din UE. O asemenea revocare, decisă potrivit prevederilor constituționale proprii, ar avea ca efect faptul că Marea Britanie ar rămâne în UE potrivit unor termeni neschimbați în ce privește statutul său de țară membră”, spune Curtea de Justiție a UE într-un comunicat transmis luni.

Citește și: MAREA BRITANIE. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PARLAMENTUL BRITANIC RESPINGE ACORDUL DE BREXIT? SCENARII POSIBILE

”Posibilitatea există atât timp cât un acord de retragere convenit între UE și statul membru nu a intrat în vigoare sau, dacă nu s-a ajuns la un asemenea acord, atât timp cât perioada de doi ani dintre data notificării intenției de retragere din UE, și orice posibilă prelungire, nu a expirat”, adaugă CJUE.

Această decizie nu a venit peste noapte. Ea a fost pregătită, a fost analizată de avocați importanți. Pe parcursul discuțiilor, cei din statele membre ale Uniunii Europene au înțeles ce se întâmplă cu negocierile. 

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot


bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video