Mondo News

Lovitură grea pentru PSD! Mesajul clar transmis de președintele Iohannis! Cine a fost desemnat premier interimar

Marti, 16 Ianuarie 2018 12:50
Scris de: Vlad Economu
Lovitură grea pentru PSD! Mesajul clar transmis de președintele Iohannis! Cine a fost desemnat premier interimar

Lovitură pentru PSD! Demisia lui Tudose şi propunerea de premier interimar au ajuns, marți, pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în cadrul unei declaraţii de presă susținută marți, primul său mesaj către social democraţi după scandalul care s-a lăsat cu demisia premierului Mihai Tudose şi a doua cădere a Guvernului.

“Premierul Tudose mi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi este o situaţie care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, primul an de după alegeri, avem deja două Guverne PSD eşuate.

Acum, evident, că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să genereze instabilitate politică. Şi, mult mai imp, vreau să previn posibile urmări economice negative.”, a declarat Klaus Iohannis.

„După demisia Premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, și cât ține de mine, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Știre inițială

Șeful statului ar fi refuzat însă ca vicepremierul Paul Stănescu să preia funcţia de prim-ministru interimar, notează știripesurse.ro. Sursa citată mai scrie că Iohannis ar fi, însă, de acord cu numirea lui Mihai Fifor în această funcţie. În aceeași ordine de idei, postul Antena 3 a anunțat că Mihai Tudose a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a-i înmâna personal demisia lui Klaus Iohannis.

Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru luni, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a retras sprijinul politic. Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit la ora 11.00, pentru a desemna persoana care va fi propusă președintelui Iohannis pentru funcția de prim-ministru.

Sursa foto: presidency


Un comentariu

  1. Vili Rupa
    Reply

    Politicieni fără caracter și fără demnitate ați ajuns , un refugiat care nu a contribuit la bugetul statului român , este plătit lunar cu 1200 de lei , un pensionar român care a contribuit la bugetul statului și la alocația copiilor este plătit cu o pensie lunară minimă de 520 de lei . Unde vă este onoarea și dreptatea de care tot strigați voi politicienii astăzi în parlament și pe televizor ?

    Regele Dreptății „”„

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 ianuarie 2019. Taurii sunt nemulţumiţi, iar Racii muncesc cu plăcere


victor slav, raluca silea, bombardiera, iubita, relatie Cine este și cum își câștigă banii „Bombardiera”, noua iubită a lui Victor Slav! Foto în articol


ghetari, antarctica, topire accelerata, apa calda, ocean Gheţarii din Antarctica se topesc de şase ori mai repede decât în anii 1970


bani, imprumut, refuz, reguli aur, Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!