Mondo News

Lovitură de stat în Zimbabwe! Armata a preluat puterea

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 12:03
Scris de: Vlad Economu
Lovitură de stat în Zimbabwe! Armata a preluat puterea

Armata din Zimbabwe a preluat puterea miercuri dimineață, anunțând că vizează “criminalii” din jurul președintelui Robert Mugabe. Militarii au dat asigurări la postul național de televiziune că Mugabe și familia acestuia sunt în siguranță.

Un general a dat citire unei declarații în care neagă că ar fi avut loc o lovitură de stat și anunță că Mugabe este în siguranță. Acțiunea militară are loc după ce Mugabe l-a demis pe vicepreședintele Emmerson Mnangagwa, în urma unei dispute referitoare la succesiune.

Militari și vehicule blindate au blocat căile de acces către principalele birouri guvernamentale și către instanțele din Harare. “Ținta noastră sunt doar criminalii din jurul său (al lui Mugabe) care comit infracțiuni care provoacă suferințe din punct de vedere social și economic în țară și pe care vrem să-i aducem în fața justiției”, a declarat un general la televiziunea publică.

“Îndată ce ne îndeplinim această misiune, sperăm că situația să revină la normal”, a precizat el.

Robert Mugabe este de negăsit

Însă nici Mugabe și nici soția să, Grace, care ar urma să-i succeadă la președinție n-au fost văzuți. Ministrul de Finanțe Ignatius Chombo, unul dintre liderii așa-numitei facțiuni G40 a partidului de guvernământ ZANU-PF condus de soția lui Mugabe, Grace, a fost reținut de armată, au declarat surse guvernamentale.

Mișcarea pentru Schimbare Democratică, partid de opoziție, a făcut un apel la revenirea pașnică la democrația constituțională. Aceștia speră că intervenția militară să conducă la instituirea unui stat național stabil, democrat și progresist.

Sursă text: News.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 iunie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 iunie 2018. Taurii au chef de muncă, iar Peștii își achită din datorii


cristi mitrea, victor slav, mesaj dur, bianca dragusanu Cristi Mitrea îl umilește pe Victor Slav: Săracul, el a pupat mai multe p#&! decât oricine!


cm rusia 2018, maluma, maluma jefuit, Campionatul Mondial 2018 CM Rusia 2018. Maluma, jefuit în timpul unui meci de la Cupa Mondială! Suma uriașă de care a fost deposedat


bianca dragusanu, tristan tate, englez milionar, idila, relatie noua Bianca Drăgușanu nu pierde vremea! Are un nou iubit plin de bani! Foto în articol