Mondo News

Klaus Iohannis: Doamna premier a reușit să pună pe butuci și relația cu Iordania! Pentru ce? Pentru nimic

Luni, 25 Martie 2019 18:30
Scris de: Vlad Economu
Klaus Iohannis: Doamna premier a reușit să pună pe butuci și relația cu Iordania! Pentru ce? Pentru nimic

Premierul Viorica Dăncilă “a reușit să pună pe butuci și relația cu Iordania”, ceea ce este “foarte, foarte trist”, a declarat, luni seară, președintele Klaus Iohannis, făcând referire la anularea vizitei în România de către regele Iordaniei, în urma anunțului premierului de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. El a mai spus că regele Iordaniei s-a simțit, personal, foarte jignit de abordarea Vioricăi Dăncilă.

Președintele a făcut aceste declarații la o dezbatere organizată de Asociația Orașelor din România, în contextul în care a întrebat cât durează discuțiile, spunând că are la dispoziție mai mult timp, după ce dineul pe care trebuia să îl dea pentru regele Iordaniei s-a anulat, pentru că acesta și-a contramandat vizita în România în urma anunțului premierului Dăncilă legat de mutarea ambasadei Israelului.

“Eu am avut un program cam strâns, cum se spune. Trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important și drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relația cu această zonă, nu mai este cazul”, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că regele Iordaniei ”s-a simțit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din SUA” și a contramandat vizita. Președintele a afirmat că una dintre puținele constante din politica externă a României a fost relația foarte bună cu lumea arabă.

“Este o reală problemă pentru România asta, cred că vă dați seama. România a construit o relație de încredere cu lumea arabă (…). A fost, cel puțin până ieri, una din puținele constante din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă față de parteneri. Acum, doamna premier a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Asta nu e o glumă. E foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a adăugat șeful statului.

Președintele a afirmat că una dintre puținele constante din politica externă a României a fost relația foarte bună cu lumea arabă. “Dar doamna premier a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România care urma să înceapă astăzi. (DETALII AICI)

Sursa foto: presidency


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video