Mondo News

Iarna revine în forţă! Un val de aer polar se îndreaptă spre România

Miercuri, 20 Februarie 2019 12:08
Scris de: Vlad Economu
Iarna revine în forţă! Un val de aer polar se îndreaptă spre România

Un val de aer polar se îndreaptă spre România. După câteva zile de primăvară, iarna va lovi în forţă. De joi, se întorc ninsorile şi, în toată ţara, vremea se va răci puternic.Vor fi diferenţe mari de temperaturi de la o zi la alta.

Joi, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, cerul va fi mai mult noros, iar izolat ziua şi pe arii extinse noaptea se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar la munte mai ales sub formă de ninsoare şi lapoviţă.

În a doua parte a nopţii în estul şi sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei, treptat, vor predomina lapoviţa şi ninsoarea. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse, în a doua parte a intervalului, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi ziua, în Moldova, la munte (mai ales pe creste) şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa între 4 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 22 februarie

Vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat către regiunile sudice.

La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţării, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef