Mondo News

Iarna pune stăpânire pe România! Se anunță ninsori, lapoviță, ger și polei în toată țara

Luni, 15 Ianuarie 2018 14:18
Scris de: Vlad Economu
Iarna pune stăpânire pe România! Se anunță ninsori, lapoviță, ger și polei în toată țara

Iarna pune stăpânire pe România! Urmează câteva zile cu ninsori, lapoviță și polei în întreaga țară. Meteorologii au emis, luni, o informare meteorologică în acest sens valabilă de luni, ora 20.00, până miercuri, ora 20.00.

În noaptea de luni spre marți va ninge în sudul și sud-estul țării. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei.

De marți după amiază, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.

Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marți spre miercuri, în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar miercuri mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Meteorologii mai anunță că vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpadă. Meteorologii precizează că, în noaptea de luni spre marți (15/16 ianuarie), vremea se va menține geroasă în nordul, nord-estul și centrul țării.

Sursă foto: evz


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 ianuarie 2019. Taurii sunt nemulţumiţi, iar Racii muncesc cu plăcere


victor slav, raluca silea, bombardiera, iubita, relatie Cine este și cum își câștigă banii „Bombardiera”, noua iubită a lui Victor Slav! Foto în articol


ghetari, antarctica, topire accelerata, apa calda, ocean Gheţarii din Antarctica se topesc de şase ori mai repede decât în anii 1970


bani, imprumut, refuz, reguli aur, Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!