Mondo News

HARGHITA: NINGE CA IN POVESTI IN TOT JUDETUL! Se circula in CONDITII de IARNA

, 26 Martie 2017 12:56
Scris de: Vlad Economu
HARGHITA: NINGE CA IN POVESTI IN TOT JUDETUL! Se circula in CONDITII de IARNA

In tot judetul Harghita se inregistreaza ninsori, iar pe unele drumuri nationale si judetene se circula in conditii de iarna, politistii recomandand conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autoturismele echipate corespunzator, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat ca pe drumurile din zonele inalte alte judetului au fost trimise echipaje suplimentare pentru dirijarea traficului, mai ales ca vizibilitatea este redusa si exista risc de acvaplanare sau de derapare.  ’Ne focusam pe zonele inalte unde trimitem echipaje, pentru ca in eventualitatea in care ninsoarea persista sa dirijam traficul rutier si sa avertizam conducatorii auto. De altfel, putem spune ca in zonele foarte inalte deja se circula in conditii de iarna, mai ales din pricina vizibilitatii reduse cauzate de perdeaua deasa de ninsoare, care desi nu reuseste sa acopere carosabilul, creeaza un strat umed, ce poate produce acvaplanare sau derapaje pe pojghita de mazga’, a declarat Gheorghe Filip, pentru Agerpres. 
SE 
El a recomandat conducatorilor auto care au schimbat cauciucurile de iarna ale autovehiculelor cu cele de vara, sa ramana acasa, pana la indreptarea vremii.  ’Dupa cum se vede, natura pare ca incearca sa ne surprinda inca o data, numai ca noi, in calitate de participanti la traficul rutier si mai ales de conducatori auto, se cuvine sa fim prevazatori si sa manifestam maxima prudenta, in conditiile in care alegem sa pornim la drum. Daca deja am schimbat anvelopele, nu este indicat, ci obligatoriu sa ramanem acasa, pana la indreptarea vremii, altfel riscam sanctiuni contraventionale, dar mai ales riscam sa punem in pericol vieti omenesti ori sa suferim pagube materiale’, a mai spus Gheorghe Filip. 

In prezent, se circula in conditii de iarna pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, in zona varfului Bucin, dar si pe mai multe drumuri judetene, cum ar fi drumul care duce in statiunea Harghita Bai. In zona s-au asternut aproximativ zece centimetri de zapada, iar pe una dintre partiile din statiune se schiaza in conditii bune. De asemenea, se schiaza si in zona Harghita Madaras, unde stratul de zapada este consistent.”

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 decembrie 2017, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 decembrie 2017. Relații tensionate, treburi casnice și o legătură cu străinătatea


forbes, michael jordan, cei mai bine plătiți sportivi, clasament Clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din toate timpurile realizat de revista Forbes


ginecolog Ginecologii dau din casă! Răspunsurile super amuzante, ale unor paciente, despre sex


maria ciobanu, ion dolanescu, poveste de dragoste, Maria Ciobanu a dezvăluit cum a reușit să o cucerească Ion Dolănescu