Mondo News

Prodecanul Facultății de Teologie continuă seria declarațiilor șocante despre viol și graviditate: Eu nu cred că violează cineva oriunde!

Miercuri, 24 Iulie 2019 12:54
Scris de: Vlad Economu
Prodecanul Facultății de Teologie continuă seria declarațiilor șocante despre viol și graviditate: Eu nu cred că violează cineva oriunde!

Declarații controversate făcute de un preot invitat la Radio Trinitas. Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București și profesor universitar la Catedra de Teologie Morală din cadrul aceleiași facultăți, a declarat că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut, potrivit paginademedia.ro.

Update: Preotul Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie din București, continuă seria declarațiilor șocante despre viol și graviditate. El a declarat, marți seară, la Antena 1, că graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimțământ pe care victima și l-a dat sau unei neștiințe, iar femeia nu trebuie să stea să fie violată, ci trebuie “să își ia măsuri de precauție”. “Nu te duci în mediul în care să poți fi violată”.

“Graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimțământ pe care victima și l-a dat sau unei neștiințe. Nu stai să fii violată, nu stai să… îți iei măsuri de precauție”, a declarat la Știrile Antena 1 preotul Vasile Răducă. Întrebat cum ar putea fi luate măsuri de precauție, preotul a răspuns: “Nu te duci în mediul în care să poți fi violată”.  Când i s-a spus că violul se poate întâmpla oriunde, Răducă a răspuns: ”Eu nu cred că violează cineva oriunde”.

De asemenea, întrebat cum ar putea să evite un copil violul, preotul a răspuns: ”Un copil trebuie păzit, trebuie apărat copilul. Un copil trebuie și educat”. Când i s-a explicat că uneori violatorul este tatăl sau unchiul sau omul din casă, preotul a spus: ”Cu atât mai mult trebuie sancționați”.

El a reluat afirmațiile potrivit cărora “nu orice viol se soldează neapărat cu stare de graviditate”, iar când i s-a spus că multe violuri se soldează cu graviditate, Vasile Răducă a replicat: “Mă rog, sunt foarte multe violuri, probabil”.

Știre inițială

În plus, acesta a mai susținut că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

„Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul. Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică. În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare.

Citește și:  CÂȚI BANI A CERUT ANDRA PENTRU A INTONA IMNUL ROMÂNIEI PE ARENA NAȚIONALĂ PENTRU SIMONA HALEP

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine”, a declarată Răducă. CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de Răducă, adăugând că acesta nu va mai fi invitat la postul de radio. 

„Nu reprezintă în niciun fel un punct de vedere ortodox și insituțional, poate fi cel mult un punct de vedere personal. Din păcate, în cadrul emisiunii, a ignorat faptul că se află în fața unor mii de ascultători. Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui. Instituția pe care o reprezentăm nu are nicio legătură cu asemenea viziune. Relațiile Patriarhiei Române cu Cultul musulman sunt riguros impecabile, bazate pe respect reciproc. Regret că sunt în fața unei astfel de situații. Atât eu cât și instituția pe care o reprezint. Postul nostru nu a ieșit în evedință cu astfel de poziții”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Alte declarații ale preotului:

”Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică.

În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”.

Emisiunea a fost difuzată pe 27 mai, la Radio Trinitas și a fost reclamată de unii ascultători.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul


tata, reactie, meci, lupte, video Reacția unui tată după ce fiul său este învins într-o luptă! Video


jabba jihadistul, arestare, irak, platforma, stat islamic, Abu Abdul Bari Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak


conor mcgregor, revenire, ufc 246, las vegas, video, victorie, Donald "Cowboy" Cerrone Conor McGregor, victorie în 40 de secunde la revenirea în UFC! Video