Mondo News

Geologii prevăd cutremure mari în 2018: ”Putem avea 20 de seisme majore”

Marti, 02 Ianuarie 2018 13:47
Scris de: Vlad Economu
Geologii prevăd cutremure mari în 2018: ”Putem avea 20 de seisme majore”

Doi geologi americani susțin că numărul cutremurelor severe va crește în 2018! Cauza: încetinirea periodică a vitezei de rotație a Pământului.

Roger Bilham de la Universitatea Colorado din Boulder și Rebecca Bendick de la Universitatea Montana din Missoula, au studiat cutremurele de peste 7 grade care au avut loc începând cu anul 1900. Cercetarea lor, care leagă rotația Terei de activitatea seismică, a fost prezentată la conferința de anul trecut organizată de Geological Society of America.

Cercetătorii spun că seismele puternice vor fi provocate de încetinirea rotației Pământului. Deși fluctuațiile de rotație sunt mici și schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantități uriașe de energie subterană. Specialiștii susțin că aceste variații vor declanșa o activitate seismică intensă, în special în regiunile tropicale, foarte populate, relatează The Guardian.

În acest context, cercetătorii au subliniat că viteza de rotație a Pământului a intrat într-o perioada de încetinire acum mai bine de 4 ani. ”Concluzia e clară. În 2018 vom vedea un număr ridicat de cutremure majore. Anul acesta (n.r. 2017) ne-a fost ușor. În 2018 putem avea lesne 20 de cutremure majore” a spus Bilham.

În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Cel mai puternic, de 8,2, s-a înregistrat în Mexic, la începutul lunii septembrie. Cercetătorii spun că anul acesta va fi unul de risc major pentru seisme, inclusiv pentru România.

În ultimii doi ani, în țara noastră s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur 2017 a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, și a avut magnitudinea 5, fiind resimțit și la București.

Sursă traducere: stirilekanald


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 ianuarie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 ianuarie 2018. Este nevoie de o pauză, un miracol! Se anunță și un proiect de anvergură


orgasm, orgasm feminin, orgasmul la femei, de ce nu am orgasm, de ce unele femei nu au orgasm, ginecolog, disfunctii sexuale, lipsa apetitului sexual De ce unele femei nu au niciodată orgasm! Un ginecolog explică


vali vijelie, mustata, pariu pierdut, minodora Cum și-a pierdut Vali Vijelie mustața în urma unui pariu


asasinat, greseala, victima gresita, sua Asasinat din greșeală! Plătiți să omoare o femeie, criminalii au ucis-o pe colega acesteia