Mondo News

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a făcut plângere penală pe numele lui Kovesi la Parchetul General

Luni, 11 Iunie 2018 16:20
Scris de: Vlad Economu
Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a făcut plângere penală pe numele lui Kovesi la Parchetul General

Fosta a șefă DIICOT, Alina Bica, va depune o plângere penală pe numele procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi la Parchetul General. Anunțul a fost făcut în sala de judecată de avocatul Alinei Bica, informează știripesurse.ro.

Avocatul Alinei Bica a cerut termenul de luni încuviințarea depunerii unui supliment de probe, fiind vorba despre o plângere penală care urmează să fie înregistrata la Parchetul General, care îi vizează pe Laura Codruta Kovesi și Gheorghe Popovici. Este vorba despre dosarul în care fosta șefă DIICOT este cercetată penal alături de Horia Simu și fostul șef al ANAF, Șerban Pop.

Fosta șefa DIICOT îi acuză pe cei doi de cercetare abuzivă și represiune nedreaptă. De asemenea, Alina Bica a cerut prin intermediul avocatului să fie audiată prin videoconferință. În septembrie 2015, Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA privind primirea de mită pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Pe 26 ianuarie 2017, magistraţii ÎCCJ au condamnat-o pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

Decizia nu a fost definitivă, apelul fiind în curs de judecare. În prezent, fosta șefă a DIICOT se află în Costa Rica, unde a cerut azil politic.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 ianuarie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 ianuarie 2019. Săgetătorii se apropie de latura spirituală a vieții, iar Peștii au chef de muncă


filme, super eroi, filme dc, dc comics, shazam, zachary levi, video, incasari Filmul cu super-roi care poate bate recordul de încasări al lui Aquaman! Vezi video în articol


alin vaduva, concurent, x factor, calugarie Un fost concurent de la X Factor s-a călugărit. Despre cine este vorba


Premiile Oscar 2019, oscar 2019, kevin hart, prezentator, refuz, oscar fara prezentator, hollywood Premiile Oscar 2019. Gala s-ar putea desfășura fără un prezentator, pentru prima dată în ultimii 30 de ani