Mondo News

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a făcut plângere penală pe numele lui Kovesi la Parchetul General

Luni, 11 Iunie 2018 16:20
Scris de: Vlad Economu
Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a făcut plângere penală pe numele lui Kovesi la Parchetul General

Fosta a șefă DIICOT, Alina Bica, va depune o plângere penală pe numele procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi la Parchetul General. Anunțul a fost făcut în sala de judecată de avocatul Alinei Bica, informează știripesurse.ro.

Avocatul Alinei Bica a cerut termenul de luni încuviințarea depunerii unui supliment de probe, fiind vorba despre o plângere penală care urmează să fie înregistrata la Parchetul General, care îi vizează pe Laura Codruta Kovesi și Gheorghe Popovici. Este vorba despre dosarul în care fosta șefă DIICOT este cercetată penal alături de Horia Simu și fostul șef al ANAF, Șerban Pop.

Fosta șefa DIICOT îi acuză pe cei doi de cercetare abuzivă și represiune nedreaptă. De asemenea, Alina Bica a cerut prin intermediul avocatului să fie audiată prin videoconferință. În septembrie 2015, Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA privind primirea de mită pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Pe 26 ianuarie 2017, magistraţii ÎCCJ au condamnat-o pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

Decizia nu a fost definitivă, apelul fiind în curs de judecare. În prezent, fosta șefă a DIICOT se află în Costa Rica, unde a cerut azil politic.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 18 octombrie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 octombrie 2018. Gemenii primesc vești alarmante din străinătate, iar Balanțele se gândesc la o petrecere


italia, fotbalist roman, cremonese, vasile mogos, altercatie, Italia. Un fotbalist român riscă să ajungă la închisoare


Nemesio Oseguera Cervantes, Jalisco Noua Generaţie, recompensa, sua, zece milioane dolari SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informație legată de El Mencho


horoscop 17 octombrie 2018, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 octombrie 2018.Vărsătorii sunt expuși social, iar Balanțele își reevaluează relațiile