Mondo News

Fenomen meteo inexplicabil pe cerul Capitalei! Foto și Video

, 01 Decembrie 2019 03:15
Scris de: Vlad Economu
Fenomen meteo inexplicabil pe cerul Capitalei! Foto și Video

Deasupra Bucureștiului, pe cer, un nor cilindric uriaș i-a băgat în sperieți pe locuitorii care sâmbătă după-amiază au privit în văzduh. Fenomenul spectaculos i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă e vorba de un nou experiment HAARP sau pe deasupra orașului a trecut un …OZN!?

Norul cilindric a rămas nemișcat vreme de câteva ore, iar specialiștii în meteorologie afirmă că este un fenomen atât de rar încât nu se cunoaște originea lui. Oricum, bucureștenii au inundat Internetul cu poze și filme care redau misteriosul nor.

nor-cilindric-bucuresti

„Nu este nimic grav. Este un nor foarte spectaculos și destul de rar. Se formează destul de simplu. Imaginați-vă că aveți echivalentul unui singur val la suprafața mării, dar în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură ce urcă, se condensează și formează norul acesta spectaculos.

nor-bucuresti-1

 

Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitații. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu știm cum se formează, care este mecanismul”, a declarat pentru Digi24 climatologul Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

Din câte se pare, astfel de fenomene sunt extrem de prezente, dar mai ales predictibile, în zona Australiei, acolo unde brizele marine produc nori de genul acesta.

Sursa video: youtube


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”