Mondo News

FBI prezintă una dintre cele mai des utilizate metode de înșelătorie în zona crypto

, 01 Aprilie 2018 12:37
Scris de: Vlad Economu
FBI prezintă una dintre cele mai des utilizate metode de înșelătorie în zona crypto

Biroul Federal de Investigații (FBI) a declarat, zilele trecute, că investitorii ar trebui să aibă grijă de eventualii escroci care se prezintă drept membri ai asistenței tehnice din cadrul schimburilor de crypto monede.

Agenția Internet Crime Complain Center (IC3) a tras un semnal de alarmă referitoare la escrocheriile sub pretextul de asistență tehnică, declarând că reprezintă “o înșelătorie problematică și foarte răspândită”. În declarația sa, agenția a declarat că investitorii au depus aproximativ 11.000 de reclamații și au pretins pierderi de peste 11 milioane de dolari legate de înșelătorii de tipul suportului tehnic în 2017.

Potrivit avertismentului FBI, investitorii în crypto monede devin o țintă din ce în ce mai comună pentru fraude, “cu pierderi individuale de mii de dolari”.

Citește și: ADIO RECLAME! DUPĂ FACEBOOK ȘI GOOGLE, TWITTER A INTERZIS PUBLICITATEA LA CRYPTO MONEDE

Înșelătoria se petrece astfel: numerele de asistență tehnică false sunt postate online, aceste fiind accesate ulterior de victimele care caută informații. În cursul conversației, escrocul le direcționează pe victime să trimită crypto monedele într-un portofel “temporar” în timp ce problemele sunt în curs de remediere. Dar, în aceste cazuri, crypto monedele nu mai sunt returnate niciodată.

“Suportul tehnic fraudulos solicită accesul la portofelul valutar virtual al victimei și transferă moneda virtuală a victimei într-un alt portofel pentru o exploatare temporară în timpul întreținerii”, a explicat IC3. “Moneda virtuală nu este returnată niciodată victimei, iar criminalul încetează să mai comunice”.

Dar acest lucru nu este un fenomen nou: o serie de platforme online populare, de la Google la Facebook sau Twitter, au fost utilizate pe post  canal de fraudă, determinând companiile să întrerupă publicitatea pentru crypto monede și vânzările simbolice în special. Alte fraude care se comportă ca entități reale includ un val recent de site-uri false care pretind să vândă token-uri.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 ianuarie 2019. Taurii sunt nemulţumiţi, iar Racii muncesc cu plăcere


victor slav, raluca silea, bombardiera, iubita, relatie Cine este și cum își câștigă banii „Bombardiera”, noua iubită a lui Victor Slav! Foto în articol


ghetari, antarctica, topire accelerata, apa calda, ocean Gheţarii din Antarctica se topesc de şase ori mai repede decât în anii 1970


bani, imprumut, refuz, reguli aur, Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!