Mondo News

Facebook recunoaște! Libra ar putea să nu fie lansată niciodată

Marti, 30 Iulie 2019 14:43
Scris de: Vlad Economu
Facebook recunoaște! Libra ar putea să nu fie lansată niciodată

Într-o dezvăluire sinceră din ultimul raport trimestrial al Facebook, adresat Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite, reprezentanții companiei spun că numeroasele bariere cu care se va confrunta rețeaua de socializare în ceea ce privește reglementarea unei noi tehnologii cu reguli neclare în SUA și în alte țări ale lumii, înseamnă că „nu există nicio asigurare că Libra sau produsele și serviciile noastre asociate vor fi puse la dispoziție în timp util sau vreodată”.

„Participarea noastră la Libra Association ne va supune unui control de reglementare semnificativ și a altor riscuri care ar putea afecta negativ activitatea noastră, reputația sau rezultatele financiare”, spun oficialii Facebook. De asemenea, reprezentanții rețelei de socializare spun că pe lângă că Libra „se bazează pe o tehnologie relativ nouă și neprobată”, legile și reglementările din jurul criptomonedelor sunt „incerte și în evoluție”.

Băncile centrale, miniștrii și șefii instituțiilor de reglementare au solicitat mai multe informații cu privire la proiect și s-au arătat îngrijorați de stabilitatea sistemului financiar actual și de faptul că Libra ar putea să ofere o cale globală pentru spălarea de bani.

Nu numai autoritățile din Statele Unite au reacționat la proiectul rețelei sociale. Șeful băncii centrale din Franța a afirmat că moneda digitală Libra pe care Facebook planifică să o lanseze anul viitor la nivel global trebuie să respecte reglementările împotriva spălării banilor, iar compania trebuie să solicite o licență bancară în țările în care dorește să ofere servicii de acest fel.

La finalul lunii mai, Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor – blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei. Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe.

Facebook a anunțat că Libra va putea fi folosită din 2020 în aplicații precum Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare. Compania spune că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj. De asemenea, Facebook promite că moneda va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri. Compania spune că vor fi utilizate sisteme automatizate ce vor depista activitățile dubioase, dar că va exista și suport tehnic, în caz că cineva își pierde telefonul sau își uită parola.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

jupiter, pamant, coliziune, descoperire Jupiter ar fi fost lovit de o planetă de 10 ori mai mare decât Pământul acum 4,5 miliarde de ani


scandal, ionut iftimoaie, vanzare, vila, Ionuț Iftimoaie, implicat într-un scandal monstru! Este vorba de peste un milion de euro


dinamo bucuresti, scandal, autocar, saftica, teroare, liga I, suporteri mascati, ultrasi, cagule, Dinamo sub imperiul terorii! Ultrași mascați cu cagule au atacat autocarul echipei! Jucătorii și oficialii s-au refugiat la Săftica! Video


horoscop 17 august 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 august 2019. Săgetătorii sunt solicitați din plin, iar Berbecii se întâlnesc cu prietenii