Mondo News

Facebook lansează criptomoneda Libra și un nou portofel electronic: Calibra

Marti, 18 Iunie 2019 14:40
Scris de: Vlad Economu
Facebook lansează criptomoneda Libra și un nou portofel electronic: Calibra

Facebook și-a anunțat intrarea în domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, o monedă care va putea fi folosită din 2020 în aplicații precum Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare.

Facebook spune că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj. Libra ar trebui să ofere din primul trimestru al lui 2020 un nou mijloc de plată ce va fi o alternativă la circuitele bancare tradiționale și se vrea a fi ”piatra de temelie” a unui nou sistem financiar care să nu fie îngreunat de diverse monede naționale.

Utilizatorii vor avea pe smartphone-uri un ”portofel electronic” numit Calibra care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături și a putea trimite sau primi bani. Facebook spune că în timp oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra o cafea sau pentru a scana un cod și a folosi apoi transportul în comun fără a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Citește și: FACEBOOK RECRUTEAZĂ VISA ȘI UBER PENTRU A-ŞI LANSA PROPRIA CRIPTOMONEDĂ

Facebook promite că moneda virtuală va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri. Compania spune că vor fi utilizate sisteme automatizate ce vor depista activitățile dubioase, dar că va exista și suport tehnic, în caz că cineva își pierde telefonul sau își uită parola. Facebook promite că dacă cineva va pierde Libra din cauza unui acces fraudulos pe contul unui user, aceea persoană va fi despăgubită.

Libra se vrea a fi un sistem open-source și codul sursă este deci pus la dispoziția dezvoltatorilor sau instituțiilor care vor să-l integreze. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente din istoria criptomonedelor, la zece ani la lansarea Bitcoin. În decembrie 2017 un Bitcoin valora peste 15.000 dolari, iar în februarie 2019 căzuse la sub 4.000 de dolari.

Bitcoin și-a văzut valoarea variind enorm de mult în ultimii ani, iar intrarea Facebook în segment poate da un impuls criptomonedelor și poate crește interesul utilizatorilor pentru ele.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului