Mondo News

Facebook dezvoltă o crypto monedă pentru transferuri de bani pe WhatsApp

, 23 Decembrie 2018 11:09
Scris de: Vlad Economu
Facebook dezvoltă o crypto monedă pentru transferuri de bani pe WhatsApp

Facebook lucrează la crearea unei crypto monede care va permite utilizatorilor să transfere bani pe aplicația de mesagerie WhatsApp, potrivit unor surse anonime familiare cu situația, citate de Bloomberg.

Compania dezvoltă o crypto monedă stabilă – un tip de monedă digitală care este susținută de o rezervă care corespunde cu monedele aflate în circulație – pentru a minimiza volatilitatea, au declarat surse din interiorul Facebook, care au cerut să nu fie identificațe.

Presa internațională aștepta de mult o mișcare din partea Facebook în sectorul serviciilor financiare, după ce, la începutul anului, l-a angajat pe fostul președinte PayPal – David Marcus.

În luna mai, Marcus a devenit șeful diviziei Facebook care se ocupă de cercetarea tehnologiei blockchain. De atunci, Facebook a angajat masiv oameni pentru acest departament, iar acum are aproximativ 40 de angajați pentru a cerceta tehnologia din spatele bitcoin, conform informațiilor introduse de angajați pe LinkedIn.

“Ca multe alte companii, Facebook explorează modalități de a folosi puterea tehnologiei blockchain (…) Această nouă echipă mică explorează numeroase aplicații”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg. 

Citește și: COINBASE TE AJUTĂ SĂ CÂȘTIGI CRYPTO MONEDE ÎN TIMP CE ÎNVEȚI DESPRE ELE

În acest an au apărut numeroase crypto monede stabile – stablecoins. Potrivit Stable.Report, un site care urmărește monedele digitale stabile, în 2018 au apărut peste 120 de astfel de stablecoins. Conceptul a fost creat pentru a crea o monedă digitală care ar fi mult mai ușor de utilizat pentru achizițiile zilnice, deoarece ar fi mai stabilă decât alte crypto monede precum bitcoin, ethereum sau ripple.

Cea mai cunoscută crypto monedă stabilă este Tether, însă și aceasta a fost înconjurată de controverse. În timp ce creatorii Tether declară că fiecare dintre monedele sale este susținută de un dolar american, refuzul companiei de a fi auditată a ridicat întrebări.

Facebook, care are 2,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial, venituri anuale de peste 40 de miliarde de dolari și multă experiență în gestionarea problemelor de reglementare, poate avea șanse mai mari de a crea o crypto monedă stabilă de încredere.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu


horoscop 24 iunie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 iunie 2019. Capricornii au multe drumuri de făcut, iar Peștii sunt plini de energie