Mondo News

Facebook a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

Marti, 21 Mai 2019 15:04
Scris de: Vlad Economu
Facebook a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor – blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei.

Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe, scrie Reuters.

Facebook, a cărei platformă de social media are mai mult de 2 miliarde de utilizatori, nu a oferit detalii despre Libra Networks, care se va concentra pe “investiții, plăți, finanțare, managementul identității, analiză de date, big data, blockchain și alte tehnologii”.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Drumul rețelei de socializare spre adopția crypto a fost lent și constant. Ultima mișcare a companiei a fost angajarea a doi manageri de conformitate de la exchange-ul de criptomonede Coinbase – pe 14 mai, potrivit CoinDesk.

Proprietarul WhatsApp, Messenger și Instagram, fiecare folosit de mai mult de 1 miliard de utilizatori, a fost anul trecut în centrul atenției din cauza utilizării abuzive a datelor personale ale consumatorilor.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 octombrie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 octombrie 2019. Peștii sunt deschiși dialogului, iar Fecioarele au preocupări filozofice


sulli, cantareata, deces, sinucidere, coreea de sud, k-pop Una dintre cele mai în vogă cântărețe K-pop din lume, găsită moartă. Artista avea doar 25 de ani


valcea, sofer microbuz, femeie injurata, video Femeie înjurată ca la uşa cortului de şoferul unui microbuz! Solicitarea pasagerei! Video


video, sofer, contrasens, autostrada A4 Un șofer a fost filmat pe A4 în timp ce merge pe contrasens, pe banda a doua! Video