Mondo News

Facebook a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

Marti, 21 Mai 2019 15:04
Scris de: Vlad Economu
Facebook a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor – blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei.

Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe, scrie Reuters.

Facebook, a cărei platformă de social media are mai mult de 2 miliarde de utilizatori, nu a oferit detalii despre Libra Networks, care se va concentra pe “investiții, plăți, finanțare, managementul identității, analiză de date, big data, blockchain și alte tehnologii”.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Drumul rețelei de socializare spre adopția crypto a fost lent și constant. Ultima mișcare a companiei a fost angajarea a doi manageri de conformitate de la exchange-ul de criptomonede Coinbase – pe 14 mai, potrivit CoinDesk.

Proprietarul WhatsApp, Messenger și Instagram, fiecare folosit de mai mult de 1 miliard de utilizatori, a fost anul trecut în centrul atenției din cauza utilizării abuzive a datelor personale ale consumatorilor.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului