Mondo News

Două cluburi din România sunt finanțate direct de guvernul de la Budapesta! Suma uriașă alocată

Miercuri, 14 Noiembrie 2018 13:00
Scris de: Vlad Economu
Două cluburi din România sunt finanțate direct de guvernul de la Budapesta! Suma uriașă alocată

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda, informează, în exclusivitate, Gazeta Sporturilor.

Răspunsul guvernului Ungariei, prin Ministerul Resurselor Umane, la solicitarea Gazetei Sporturilor: „Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe”.

Aşadar, aproape 6,5 milioane de euro au ajuns la cele două cluburi, care reprezintă două oraşe din două judeţe în care populaţia e preponderent formată din etnici maghiari, mai notează Gazeta Sporturilor.

COMPARAȚIE: Guvernul Orban a oferit celor două cluburi din România cât au primit din partea Ministerului Tineretului şi Sportului primele 5 federaţii sportive de la noi din ţară.

Potrivit Gazetei Sporturilor, la toate meciurile pe care Sepsi le dispută pe teren propriu, gardurile stadionului susţin steaguri cu însemnele Ţinutul Secuiesc. De asemenea, suporterii cântă înainte şi la final imnul ținutului respectiv, dar fredonează şi versurile melodiei Nelkuled, care îi aparţine lui Ismeros Arcok. Prin Ţinutul Secuiesc se înțelege un teritoriu format din judeţele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș.

Sursa foto: maszol


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 iunie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 iunie 2019. Racii trebuie să țină cu dinții de bani, iar Scorpionii sunt agresivi


simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu