Mondo News

Diamantul roz ”Pink Legacy”, scos la licitaţie! Valoarea uriașă a pietrei prețioase

Sambata, 10 Noiembrie 2018 22:12
Scris de: Vlad Economu
Diamantul roz ”Pink Legacy”, scos la licitaţie! Valoarea uriașă a pietrei prețioase

Un diamant roz excepţional de aproape 19 carate, numit ”Pink Legacy”, cu o valoare estimată între 30 şi 50 de milioane de dolari, va fi scos la vânzare în oraşul Geneva din Elveţia, de casa de licitaţii Christie’s, scrie AFP.

”’Greutatea sa exactă este de 18,96 carate. Ţinând cont că majoritatea diamantelor roz cântăresc mai puţin de un carat, este o greutate considerabilă”, a explicat pentru AFP Jean-Marc Lunel, specialist în bijuterii la Christie’s. “Trebuie să ştiţi că acesta este extraordinar şi este probabil cel mai frumos (diamant) prezentată vreodată la o licitaţie publică. Aşadar, toate speranţele sunt permise pentru vânzarea acestei pietre, marţi”, a precizat el.

Acest diamant roz ”fancy vivid” – cea mai mare saturaţie – a aparţinut familiei Oppenheimer, care a condus timp de zeci de ani compania minieră De Beers.

”Acest diamant provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat cu mult timp în urmă – a fost descoperit acum aproximativ un secol, a fost probabil tăiat în anii ’20 şi nu a fost retăiat”, a adăugat Lunel.

“Imaginaţi-vă un domino din care aţi tăia colţurile… Tăietura sa este destul de clasică, noi o numim tăietură smarald; cele mai multe diamante tăiate astăzi au dimensiunile modificate pentru a scoate în evidenţă faţetele”, a mai spus specialistul. ”Pink Legacy” s-a aflat în proprietatea familiei Oppenheimer timp de mai multe decenii, potrivit Christie’s, care nu a dezvăluit numele actualului proprietar al pietrei.

Valoarea diamantului este estimată la 30 – 50 de milioane de dolari (între 26,5 şi 44,1 milioane de euro). Suma poate părea foarte importantă, însă ”este adevărat că nu există nicio cotă pentru aceste diamante” având în vedere raritatea lor, a remarcat Lunel adăugând că, în acest caz, experţii au stabilit estimările pe baza a ”câteva diamante cu aspect similar care au fost vândute anterior”.

Un record istoric a fost stabilit pe piaţa internaţională a diamantelor în luna noiembrie când Christie’s a vândut ”The Pink Promise”, un diamant roz intens cu formă ovală, de puţin sub 15 carate, cu 32,48 miliarde de dolari – un record mondial pe carat pentru un diamant roz (2,17 milioane pe carat).

În 2013, un diamant roz foarte mare de 59,60 de carate a fost adjudecat de Sotheby’s la un preţ de 83 de milioane de dolari, respectiv 1,39 milioane pe carat. În cadrul licitaţiei de marţi vor fi scoase la vânzare şi alte diamante şi bijuterii, printre acestea numărându-se trei bijuterii ale celebrului bijutier american cu sediul în Paris JAR (iniţialele lui Joel Arthur Rosenthal), ale cărui piese sunt foarte căutate deoarece creatorul nu lucrează decât cu prietenii sau cu rudele sale. O broşă în formă de fluture, decorată cu diamante colorate este, de exemplu, estimată între 400.000 şi 600.000 de dolari.

O altă broşă semnată de JAR, în formă de floare, în tonuri de albastru şi mov, este estimată între 800.000 şi 1,2 milioane de dolari. Mai mult decât atât, un colier de perle, care a aparţinut lui Horace Elgin Dodge, cofondatorul companiei auto americane Dodge este estimat între 600.000 şi 800.000 de dolari.

”Pink Legacy” a fost expus în Hong Kong, Londra şi New York înainte de a fi scos la licitaţie de Christie’s în Geneva la 13 noiembrie.

Sursa foto: BBC


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 ianuarie 2019. Berbecii primesc un semn cu efect benefic, iar Săgetătorii se îndrăgostesc din nou


temperatura optima, locuinta, temperatura casa, oms Care este temperatura optimă în locuinţă. Sfaturile Organizației Mondiale pentru Sănătate


oscar 2019, premii oscar 2019, nominalizari, nominalizari oscar 2019, filme oscar 2019 Premiile Oscar 2019. Nominalizările la premii sunt anunţate astăzi! Vezi lista propunerilor


radu banciu, comentarii rasiste, serena williams, b1 tv, dezgustator Radu Banciu, comentarii abjecte în direct la TV! Jurnalistul a depășit cu mult limita bunului simț! VIDEO